Bestrider potensielle lovbrudd i en offentlig anskaffelse

Anbud365: Bestrider potensielle lovbrudd i en offentlig anskaffelseAnbud365 har satt søkelys på en anskaffelse for utvikling av en bydels applikasjon. Applikasjonen er bestilt av Bydel Nordstrand. Compilo AS som var med i konkurransen, opplever ikke at dette var en reell konkurranse og ønsket derfor å bli intervjuet om saken. Vedlagt bilde viser offisiell innbyggerapp som Bydel Frogner har fått utviklet - og nå Bydel Nordstrand er i gang med.

Skriv ut artikkelen

(Roger Bang Eie) Bydel Nordstrand i Oslo kommune bestrider påstander om potensielle lovbrudd ved offentlig anskaffelse. Anbud365 ba om kommentar til sin artikkel, der det hevdes at bydelen skal ha gjennomført en konkurranse, med fare for potensielle lovbrudd. «Vi mener anskaffelsen er gjennomført i tråd med anskaffelsesregelverket». Det sier Vildgun Jakobsen, avdelingsdirektør Bydel Nordstrand.

Les Anbud365 om Compilo-saken her.

Etter at Anbud365 oversendte vår artikkel for gjennomlesing til bydelene Frogner og Nordstrand for kommentar, fikk vi dette svar:

«Det stemmer at Bydel Nordstrand hadde inngått en tidsbestemt avtale med en leverandør. Det ble imidlertid klart at vi hadde behov for løsningen på en lengre sikt, og vi igangsatte derfor en anskaffelse.

Compilo ble da invitert til å gi tilbud i anskaffelsen. Så må vi erkjenne, slik Compilo redegjør for, at det ble satt noe kort frist i anskaffelsen. Dette ble rettet opp, i dialog med Kommuneadvokaten.

Videre opplever vi at vi svarte ut de spørsmålene Compilo hadde i forbindelsen med anskaffelsen, eksempelvis estimert kontraktsverdi. De potensielle lovbruddene DLA Piper anførte har i alle tilfeller har blitt rettet før tilbudsfristens utløp.

Vi mener vi har tatt de nødvendige hensyn for å utligne eventuelle fordeler en leverandør ville hatt. Vi opplevde at vi hadde gode forhandlinger med Compilo. Så synes vi selvsagt at det er leit at de sitter igjen med en dårlig opplevelse etter å ha deltatt i konkurransen, men vi har gjort det vi mener vi kunne for å rette de forholdene Compilo har tatt opp. Vi mener anskaffelsen er gjennomført i tråd med anskaffelsesregelverket.

Vildgun Jakobsen
Avdelingsdirektør
Bydel Nordstrand
Avdelingsdirektør utvikling og organisasjon»

Bli den første til å kommentere på "Bestrider potensielle lovbrudd i en offentlig anskaffelse"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.