Få med deg i dag: LIVE streaming av vårt frokostseminar kl. 09.00-12.00

Anbud365: Få med deg i dag LIVE streaming av vårt frokostseminar kl. 09.00-12.00Benytt deg av vårt tilbud om LIVE streaming, da får du med deg dagens anskaffelsesseminar.

Skriv ut artikkelen

I dag, tirsdag 31. oktober, avholder Anbud365 i samarbeid med Wikborg Rein frokostseminar med sentrale temaer fra anskaffelsesregelverket – direkteanskaffelser og tildeling av – og vilkår ved – tilskudd.

Interessen for seminaret har vært overveldende. Allerede etter et par timer var alle plassene revet bort. Men de som ikke fikk plass og andre som vil øke sin kompetanse på området, kan nå få seminaret med seg ved å benytte seg av vårt tilbud om LIVE streaming.

Gå til LIVE streamingen av seminaret her.

Temaene på seminaret er som følger:

  • Når kan du foreta direkteanskaffelse?

Særlig om eneleverandørsituasjonen og adgangen til å kjøpe tilleggsleveranser.

  • Når gjelder ikke anskaffelsesregelverket fordi man tildeler tilskudd og ikke inngår en kontrakt?

Anskaffelsesreglene gjelder når du inngår en gjensidig bebyrdende kontrakt med en leverandør, men ikke hvis du ensidig finansierer mottakerens initiativ  og prosjekter. Da er det snakk om et tilskudd som ikke er omfattet av anskaffelsesregelverket.

  • På hvilke vilkår kan du gi tilskudd?

De siste årene har vi sett flere kritiske mediesaker om tilskudd som er gitt uten utlysning og konkurranse. Hvilke regler gjelder egentlig for slike tilskudd?

Selv om anskaffelsesreglene ikke gjelder kan du sjelden gi tilskudd helt fritt. Det viktigste å vurdere er om tilskuddet utgjør “offentlig støtte” som i                utgangspunktet er forbudt. Det gjelder likevel en rekke unntak fra støtteforbudet som tillater støtte for å fremme viktige samfunnshensyn, for eksempel kultur, samferdsel, miljø og sysselsetting. Vi tar for oss vilkårene for offentlig støtte, og gir en kort oversikt over de mest relevante unntakene for offentlige innkjøpere.

Vi ser også kort på hva som gjelder for tilskudd som ikke oppfyller vilkårene for offentlig støtte. Da er du mer fristilt, men forvaltningsretten kan likevel kreve kunngjøring.

Foredragsholderne på seminaret er Specialist Counsel Hanne Zimmer, Advokat Kine Neslein og Specialist Counsel Alf Amund Gulsvik.

Gå til LIVE streamingen av seminaret her.

1 kommentar på "Få med deg i dag: LIVE streaming av vårt frokostseminar kl. 09.00-12.00"

  1. Lennart Hovland | 3. november 2017 på 13:22 | Svar

    Ved å klikke på lenken i artikkelen kan man fortsatt i noen tid fremover få tilgang til video-opptak fra seminaret.

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.