Full fart for Nettverk for digitale anskaffelser

Anbud365: Full fart for Nettverk for digitale anskaffelser- Nettverk for digitale anskaffelser kan by på et meget spennende program denne høsten, fremhever seniorrådgiver Hege Strandhagen i Divisjon for offentlige anskaffelser i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ). Første webinar er 16.september – da er dagsorden «Kick-off - nettverk for digitale anskaffelser høsten 2020».

Skriv ut artikkelen

Nettverk for digitale anskaffelser gyver entusiastisk løs på sin tredje sesong. Pandemi-tilstander stopper ikke seniorrådgiver Hege Strandhagen og hennes kollegaer i Divisjon for offentlige anskaffelser i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ). Allerede 16.september er man i gang igjen, digitalt som det sømmer seg i korona-tider. Målet er å lære av hverandre og spre kunnskap for å nå regjeringens målsetting om å heldigitalisere anskaffelsesprosessen i løpet av 2024 – og forbedre innkjøpshverdagen til innkjøpere.

Det er et åpent nettverk for innkjøpere og andre som er interessert i hvordan lykkes med digitalisering av anskaffelser. – En møteplass for nettverksbygging og erfaringsdeling om digitalisering har vært etterspurt av mange, forteller seniorrådgiver i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ), Hege Strandhagen.

Da nettverket ble etablert, var det lov med fysiske møter. Og da var det Anskaffelsesavdelingen i Direktoratet for forvaltning og IKT som sto som arrangør. Rett over årsskiftet kom pandemien: – Hva var mer selvfølgelig enn at et nettverk for digitale anskaffelser da gikk digitalt og satset på webinar. Fysiske samlinger utsetter vi til 2021, opplyser Strandhagen.

Påmelding er åpen

Anskaffelsesavdelingen har samtidig vært på flyttefot siden nettverket ble etablert. Fra Difi høsten 2019 ble det Digitaliseringsdirektoratet (Digdir) i vårsemesteret og fra 1.  september 2020 ble avdelingen overført til Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) og er her en egen divisjon. Dette blir nok divisjonens faste holdepunkt nå. – Dette betyr også at vi har fått en ny kursportal hvor du melder deg på våre kurs, webinarer og arrangementer, opplyser Strandhagen. Det er kursportalen til DFØ som nå gjelder. Påmelding til de to første webinarene er allerede åpnet- de andre vil komme fortløpende. Fullstendig program vil bli lagt ut fortløpende.

– Vi har laget et meget spennende program denne høsten, fremhever Hege Strandhagen. Den digitale dialogen tar vi med oss videre, men vi vil også aktivisere deltakerne gjennom workshoper. Forslag til innledere ser vi gjerne, likeledes om noen selv ønsker å dele noe fra eget digitaliseringsarbeid. Er det noe du ønsker reprise på, mer av, eller er det et nytt tema du tenker vi bør ha med, så ta kontakt!

Her er listen av høstens webinarer

Høstens første webinar går av stabelen 16. september. Strandhagen varsler at man der vil ta imot innspill og ønsker for tema til høstens siste webinar 15. desember. – Workshopene har fokus på praktisk veiledning gjennom en heldigital anskaffelse, og vil gjennomføres i tett samarbeid med systemleverandørene. Høstens samlinger:

  • 16. september: «Kick-off – nettverk for digitale anskaffelser høsten 2020»
  • 24. september: «Datakvalitet i anskaffelsesprosessen– Fra kunngjøring til faktura»
  • 15. oktober: «Det digitale konkurransegrunnlaget»
  • 5. november: «ESPD og e-Bevis forklart»
  • 26. november: «Digitale anskaffelser; Ta med deg en konkurranse og kom!» den første workshop (WS) av flere utover våren i 2021.NB: Bare for oppdragsgivere/offentlige virksomheter.
  • 15. desember: «Nettverkets ønsketema»

Bli den første til å kommentere på "Full fart for Nettverk for digitale anskaffelser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.