Storbykommune-nettverket med fokus på høyaktuelle saker

Anbud365: Storbykommune-nettverket med fokus på høyaktuelle sakerStorbykommune-nettverket pleier å møtes årlig i forbindelse med Anskaffelseskonferansen, for da er mange av dem samlet i Oslo. På bildet, fra venstre: Anette Regine Hartz-Bruun, Drammen kommune, Robert Grande, Trondheim kommune, Birgitte Gullestad, Bergen kommune, Karin Nordal, Fredrikstad kommune, Beatrice Irene Pignatel, Asker kommune, Heidi Elise Rygg, Bærum kommune, Øyvind Stenvik Andersen, Kristiansand kommune og Elvur Thorsteinsdottir, Stavanger kommune.

Skriv ut artikkelen

I kjølvannet av årets Anskaffelseskonferanse møttes storbykommune-nettverket for offentlige anskaffelser etter invitasjon fra Bærum kommune. På dagsordenen sto bl.a. – naturlig nok – de nye miljøreglene.

Nettverket består av anskaffelsessjefene i de de ti største kommunene i landet, og har eksistert i mange år. De pleier å møtes årlig i forbindelse med Anskaffelseskonferansen, da mange av dem er samlet i Oslo. Hensikten med nettverket er å utveksle erfaringer og diskutere aktuelle anskaffelsesfaglige problemstillinger.

I tillegg til de nye miljøreglene var nye Doffin og E-forms, utfordringer med KGV-verktøy og kunstig intelligens aktuelle temaer. Dessuten informerte Robert Grande om den ferske anskaffelsesstrategien til Trondheim kommune og prosessen for å etablere denne.

Trondheim

Trondheim fikk nylig sin nye anskaffelsesstrategi vedtatt i bystyret. Strategien skal være et kraftfullt verktøy for å finne gode løsninger på kommunens høye bærekraft-ambisjoner – spesielt på klima og miljø – fremover mot 2030, heter det i omtalen av strategien i Anbud365. Gjennom tre strategiske grep skal det skape merverdi: kompetanseløft og kontinuerlig kompetanseutvikling, digitalisering, forenkling og samhandling og struktur og styring. Gjennom dialog og styrket markedskunnskap skal kommunen legge til rette for flere lokale leverandører i anbudskonkurransene.

Nye miljøregler

Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) la nylig ut førsteutkastet til veiledning om de nye klima- og miljøreglene. Siktemålet er å kunne hente inn eventuelle innspill og synspunkter. Fristen er satt til 8. november, bortsette fra når det gjelder et vedlegg med utkast til tildelingskriterier. Der er fristen for innspill 15. november. De nye bestemmelsene om klima- og miljøkrav trer i kraft 1. januar 2024, og DFØ tar sikte på å ha klar veiledningen i god tid før jul.

I tillegg kan det være at Anskaffelsesutvalget, som ventes å komme med sin første NOU denne uken, har noe å si om klima- og miljøkravene, om ikke annet enn satt inn i en helhet. Utvalgsmedlem Svein Terje Tveit, Arntzen de Besche, antydet noe i den retning under en paneldebatt på Anskaffelseskonferansen forleden. Der markerte han også tvil om bruk av tildelingskriterium alltid er det best egnede til å nå klima- og miljømålene.

Bli den første til å kommentere på "Storbykommune-nettverket med fokus på høyaktuelle saker"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.