Inviterer til innspill; legger ut egen anskaffelsespraksis på høring

Anbud365: Inviterer til innspill legger ut egen anskaffelsespraksis på høringAnskafferne Stian Gåsland fra NAV Forvaltningstjenester Vest-Viken og Lena Kristiansen fra NAV Tiltak Øst-Viken går sammen om å få innspill på sin praksis fra markedet.

Skriv ut artikkelen

NAV Forvaltningstjenester Vest-Viken og NAV Tiltak Øst-Viken anskaffer til sammen arbeidsmarkedstiltak for samfunnets innbyggere for godt over en halv milliard kroner i året. Nå vil de ha innspill på sin anskaffelsespraksis og sine avtaler som en del av et mer systematisk forbedringsarbeid.

Regjeringen har en pågående høring om Anskaffelsesutvalgets første delutredning for ny lov om offentlige anskaffelser. Et forslag i denne utredningen er at en oppdragsgivers anskaffelsespraksis skal innrettes slik at formålsparagrafen om effektiv og bærekraftig bruk av samfunnets ressurser ivaretas. Dette skal man i så fall ha oppdaterte rutiner for, og rutinene skal da være offentlig tilgjengelige. Uavhengig om denne endringen blir vedtatt eller ikke, synes anskafferne i NAV Forvaltningstjenester Vest-Viken og NAV Tiltak Øst-Viken at forslaget er godt.

Høringsgrunnlag om egen praksis

Som et resultat av dette har de utarbeidet et høringsgrunnlag om sin praksis slik den er i dag. Høringsgrunnlaget består av et mer eller mindre typisk konkurransegrunnlag for arbeidsmarkedstiltak som det er fritt frem for alle å gi innspill på. I tillegg er det utarbeidet et sett spørsmål for mer konkrete områder som kan svares ut i det omfanget man selv vil. Høringsgrunnlaget er publisert på Doffin.no, og man skal ikke måtte behøve å registrere seg i et konkurransegjennomføringsverktøy for å gi innspill. Innspill kan også gis til de oppgitte e-postadressene i høringsgrunnlaget.

– Vi har en praksis som vi er fornøyde med selv, men det er jo begrenset hvor langt man kan se fra sitt eget ståsted. Vi opplever stort sett fornøyde tilbydere i konkurransene våre, men det hender også at vi får innspill til forbedringer. Nå ønsker vi en mer systematisk gjennomgang av innspill om vår praksis, og gjerne også fra personer som ikke har erfaringer med anskaffelsespraksisen vår fra før, sier anskafferne Stian Gåsland fra NAV Forvaltningstjenester Vest-Viken og Lena Kristiansen fra NAV Tiltak Øst-Viken.

Fristen for å gi innspill er 26. januar. Høringsgrunnlaget finner du her. Utfallet av arbeidet vil i etterkant publiseres i en oppfølgingsartikkel på Anbud365.no.

Bli den første til å kommentere på "Inviterer til innspill; legger ut egen anskaffelsespraksis på høring"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.