Kofa-konferanse med internasjonal toppekspert som hovedattraksjon

Anbud365: Kofa-konferanse med internasjonal toppekspert som hovedattraksjonProfessor Sue Arrowsmith er en verdensledende ekspert og forsker når det kommer til offentlige anskaffelser. Bildet er fra hennes deltakelse på en annen stor konferanse et annet sted i verden.

Skriv ut artikkelen

I morgen åpner Kofas fagkonferanse i Bergen sine dører for 11. gang – med fullpakket sal og spennende program. Den store attraksjonen i år er professor Sue Arrowsmith, utvilsomt en av verdens desidert fremste eksperter på offentlige anskaffelser. Det at vi har levet med et nytt anskaffelsesregelverk i drøyt 10 måneder, setter for øvrig sitt preg på konferansen.

Mens Kofa-konferansen feiret sitt tiårs-jubileum i fjor, følger den andre av de store anskaffelseskonferansene, Difis, etter om 14 dager. Temaet for årets Kofa-konferanse er «Nye regler: Forenkling eller forvikling?».

Det utvilsomme høydepunktet på årets Kofa-konferanse er altså professor Sue Arrowsmith. Til daglig ved The University of Nottingham. Ofte ser man hennes navn knyttet til store konferanser og viktige ekspertoppdrag. Så vel i Kofa som i norske domstoler henvises det titt og ofte til hva professoren har gitt uttrykk for.

– Vi er stolte over å kunne invitere Sue Arrowsmith for første gang til konferansen, og hun er viet stor plass som bidragsyter på to sesjoner, skriver klagenemndsekretariatets leder, Anneline Vingsgård, i siste utgave av Kofas nyhetsbrev.

To ganger Arrowsmith

På Kofa-konferansen er hun tildelt to sekvenser – den ene skal handle om utviklingstrekk i EUs offentlige anskaffelsesregler, den andre om utvalgte temaer hentet fra disse reglene. Her får hun imidlertid selskap, i og med at dette er satt opp som en fellessesjon med Morten Goller. Han er partner i Advokatfirmaet Wiersholm og tidligere medlem av nemnda i Kofa.

At vi har fått nytt nasjonalt regelverk i år, preger også andre programposter på årets Kofa-konferanse. Advokat og Kofa-medlem Marianne Dragsten skal trekke opp status og noen praktiske problemstillinger knyttet til dette regelverket, og et par «praktikere» skal fortelle hvordan store innkjøpere har innrettet seg etter regelverket. Her møtes lederen av Konserninnkjøp i henholdsvis Oslo og Bergen kommuner, Gunnar Wedde og Birgitte Gullestad. Deres formidling skal skje i form av en debatt ledet av Harald Alfsen, partner i Inventura.

Forskning og Kofa-praksis

Saksbehandlere i Klagenemnd-sekretariatet skal også presentere praksis, nemlig Kofa-praksis fra det siste året. Og det spørres i konferanseprogrammet: Hva forskes det på? Stipendiatene Linda Midttun og Kristian Strømsnes fra Universitetet i Bergen skal besvare spørsmålet. Stikkord er uklarhetsregelen og sanksjonen «uten virkning».

Bli den første til å kommentere på "Kofa-konferanse med internasjonal toppekspert som hovedattraksjon"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.