Næringslivets anbuds-tilfredshet sjekket – Kristiansand best i klassen

Anbud365: Næringslivets anbuds-tilfredshet sjekket - Kristiansand best i klassenHovedorganisasjonen Virke, med adm.dir. Bernt Apeland i spissen, har gjennomført en lokalvalgsundersøkelse i næringslivet. Blant temaene er anbudsprosessene i kommunale anskaffelser.

Skriv ut artikkelen

Fire av ti bedrifter i Kristiansand som sier anbud er viktig for dem, er tilfreds med sin kommunes anbudsprosesser i kommunale anskaffelser. Dette viser resultatene av en undersøkelse Hovedorganisasjonen Virke har gjennomført. Ingen kan her vise høyere tilfredshet på dette område enn Kristiansand – også om alle som er med i undersøkelsen teller, er tilfredsheten størst i Sørlands-hovedstaden. Men samlet sett viser undersøkelsen at tilfredsheten med kommunenes anbudsprosesser ikke er mye å skryte av: Bare 16% av det lokale næringslivet sier seg tilfreds.

Undersøkelse utført av Hovedorganisasjonen Virke viser at hver fjerde virksomhet vurderer næringspolitikken i sin kommune som dårlig. Stavanger, som profilerer seg som næringsbyen, kommer best ut når det gjelder bedriftenes vurdering av næringspolitikken, mens byer som Oslo, Trondheim og Fredrikstad kommer dårlig ut. Undersøkelsen viser også at mindre virksomheter vurderer næringspolitikken som dårligere enn større virksomheter.

Anbudsprosessene

Spørsmålet som stilles er: Hvor tilfreds/utilfreds er virksomhetene med kommunen på ulike områder? Det er gjennomført totalt 1148 intervjuer i handels- og tjenestenæringen, hvorav landsrepresentativt utvalg på 500 virksomheter, pluss tilleggsutvalg i ti utvalgte kommuner/fylker. Resultatene er vektet på geografi, størrelse og bransje.

I en av rangeringene av undersøkelses-resultatene er bare de som har rangert det aktuelle spørsmålet som «viktig», med.  Blant temaene her er anbudsprosessen for kommunale anskaffelser. Samlet er det 28% av de spurte som mener dette er et viktig spørsmål. 35% av disse oppgir at de er tilfredse med sin kommunes gjennomføring av slike prosesser. 30% sier det motsatte, at de er utilfredse. På tilfredshetssiden topper Kristiansand, der hele 41 % av de som svarte, mener kommunens anbudsprosesser er viktige for dem. Og 52% av dem er tilfredse med prosessene. Bare 14% sier de er utilfredse.

Stadig Kristiansand

I denne rangeringen inntar Bergen annenplassen – 39% er tilfredse med anbudsprosessene i kommunen. Deretter følger Tromsø med en tilfredshetsscore på 38% blant de næringsdrivende i kommunen som mener anbud er viktig. Nederst på listen over de ni store byene som er med, finner vi Drammen og Fredrikstad.

Men det er også en liste i undersøkelsesresultatene der alle som svarte er med, ikke bare de som mente temaet er viktige for dem. Også her topper Kristiansand – med 25% som uttrykker tilfredshet med anbudsprosessene. Så kommer Bergen med 19%, men her er det også 25% som er utilfredse. Etter Bergen på tilfredshetslisten følger de øvrige store byene tett som hagl. På listen over de som uttrykker utilfredshet, topper Fredrikstad med sine 29%. Også Drammen er med i bunnsjiktet – 27%, så vidt foran Bergen.

16% som er tilfredse

Ettersom alle de som svarte er med i denne delen av undersøkelsens resultater, viser listen at blant alle andre enn de ni byene er det 16% som er tilfreds med sin kommunes anbudsprosesser, 24 er ikke tilfreds. Totalen, der de ni byene er med, viser nøyaktig de samme verdiene.

Byene som listes opp er Fredrikstad, Drammen, Stavanger, Oslo, Ålesund, Trondheim, Bergen, Tromsø og Kristiansand.

Bli den første til å kommentere på "Næringslivets anbuds-tilfredshet sjekket – Kristiansand best i klassen"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.