NHO åpner dørene: Innovasjon, seriøsitet og kompetanse

Anbud365: NHO åpner dørene: Innovasjon, seriøsitet og kompetanseNHO med sin anskaffelsesekspert, kst. avdelingsdirektør Arnhild D. Gjønnes i spissen, inviterer til konferanse med seriøsitet, innovasjon og kompetanse som tema.

Skriv ut artikkelen

I dag, 11. mai, åpner NHO dørene for sin årlige anskaffelseskonferanse. Kompetanse, seriøsitet og innovasjon er de tre hovedtemaene. Sjelden har en konferanse vært omfattet med så mye interesse – folk er til og med bedt om å si fra seg plassen dersom de vet de ikke kommer.

I forbindelse med anskaffelseskonferansen har NHOs ekspert på offentlige anskaffelser, advokat Arnhild D. Gjønnes, rettet søkelyset mot det nye regelverket for offentlige anskaffelser. Det var tidligere varslet at dette skullet tre i kraft 1. juli 2016, men nå sier Nærings– og fiskeridepartementet at det vil «tidligst tre i kraft høsten 2016».

Vi må rette blikket mot de mulighetene som åpner seg, er budskapet til Gjønnes i NHO:

Profesjonalisering

– Profesjonalisering av innkjøpere fører til gode innkjøp og profesjonalisering av leverandører fører til gode tilbud. Tilbudene speiler alltid konkurransegrunnlaget. Hun presiserer at seriøsitet alltid står høyt på dagsorden når det gjelder offentlige anskaffelser, og hun fortsetter:

– Det koster å være seriøse leverandører, derfor må oppdragsgivere legge til rette for å få de beste leverandørene. EU-kommisjonen har tilrettelagt for mer innovasjon. – Når vil den første innkjøper benytte seg av den nye prosedyren innovasjonspartnerskap, spør Gjønnes.

Konferansen retter seg mot innkjøpere, leverandører, advokater og alle andre med interesse for offentlige anskaffelser. Programmet ser du her.

Innovasjon og innovative anskaffelser

NHO er også en av de sentrale aktørene i Nasjonalt program for leverandørutvikling sammen med KS og Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi). Flere av programpostene på konferansen er preget av det.  «Innovative anskaffelser i omstillingsarbeidet» er ett tema, historien om Stavanger kommune og den nye driftssentralen er et annet. Spennende er det også å høre om de seks kommunene som i samarbeid fikk utviklet en robot for rensing av drikkevannstunneler.

Anskaffelsesakademiet

De fremmøtte får bl.a. også høre om anskaffelsesakademiet. Her har NHO sendt et innspill til Nærings– og fiskeridepartementet om å bevilge 10 mill. på statsbudsjettet til formålet. Høgskolen i Molde, Norges Handelshøyskole (NHH), Norges Tekniske- og Naturfaglige Universitet (NTNU) og Universitetet i Bergen, har i samarbeid med en lang rekke offentlige innkjøpsenheter og organisasjoner etablert et årsstudie (deltid) i offentlige anskaffelser.

På konferansen er det Dag Strømsnes, avdelingsdirektør i Difi, Helge Eide, områdedirektør interessepolitikk i KS, og Tarjei Ytrehus Bjørkly, høgskolelektor ved Høgskolen i Molde som deler podium under seansen om anskaffelsesakademiet.

Bli den første til å kommentere på "NHO åpner dørene: Innovasjon, seriøsitet og kompetanse"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.