NHOs anskaffelseskonferanse: Tillit og åpenhet gir gode anskaffelser

Anbud365: NHOs anskaffelseskonferanse Tillit og åpenhet gir gode anskaffelserKonkurransedirektør Lars Sørgard skal gjeste NHOs anskaffelseskonferanse og der ta for seg hva konkurransereglene betyr for offentlige anskaffelser.

Skriv ut artikkelen

Sentrale temaer står i fokus under årets utgave av NHOs anskaffelseskonferanse i mai: Tillit, samarbeid, kompetanse og åpenhet. Godt over tjue personer skal si noen ord fra podiet i løpet av arrangementet. Mest spenning – i dag (!) – knytter det seg nok til næringsminister Torbjørn Røe Isaksens ord om stortingsmeldingen om offentlige anskaffelser. Blir den forsinket, etter planen, kan statsråden til og med kunne bringe til konferansen en nyhet. Røe Isaksen skal for øvrig få overrakt en konkurransemal på konferansen.

NHOs konferanse 13. mai bærer overskriften «Tillit og åpenhet gir gode anskaffelser», og innledes av adm. dir i NHO, Ole Erik Almlid.

Når næringsminister Torbjørn Røe Isaksen entrer talerstolen tidlig i NHO-konferansen er det gått noen uker siden den lenge lovende stortingsmeldingen om offentlige anskaffelser er lagt fram. Etter planen skal den komme før påske i år. Temaet for statsråden på konferansen er nettopp denne stortingsmeldingen.

Overrekkelse av konkurransemal

Etter at en statlig kontraktstildeling for en tid tilbake bare kom de store hotellkjedene til gode, kom NHO på banen og har siden bidratt inn i arbeidet med en konkurransemal. Under vignetten «Hvordan få til det gode samarbeidet mellom næringsliv og etater» overrekkes denne malen til næringsministeren på NHOs konferanse. Overleveringen foretas av Tony Eide, daglig leder i Festningshotellene, Kjetil Istad, adm. dir i Sykehusinnkjøp AS, Kjetil Østgård, leder av Statens Innkjøpssenter og Kristin Krohn Devold, adm.dir. i NHO Reiseliv.

Sjefskonsulent Gjert Gjertsen i Evry, innkjøpsrådgiver anskaffelse Paal Nustad i Asker kommune og kontraktsrådgiver Anne Olivia Larsen i BaneNOR skal bidra når det på konferansen blir snakk om hvilken betydning tillit har.

Konkurranseregler og offentlige anskaffelser

Vi noterer oss at konkurransedirektør Lars Sørgard skal ta for seg hva konkurransereglene betyr for offentlige anskaffelser, og at advokat Oda Hellenes Ekre og partner Rune Opdahl – begge advokatfirmaet Wiersholm – skal gjennomgå praktiske problemstillinger i forbindelse med GDPR. Ytterligere en representant for samme advokatfirma skal i ilden på konferansen: partner Morten Goller med tema «Under terskelverdi – under radaren».

Også denne gangen er det en gjest fra våre skandinaviske naboer.  Sjefskonsulent Laura Svaneklink fra Dansk Industri skal fortelle om endringer i den danske anskaffelsesloven og tilhørende debatt om full gjennomsiktighet i evalueringsmodellene.

Sertifisering og eBevis

Konferansen gir dessuten tid for foredrag om sertifisering i offentlige anskaffelser, og likeledes bruk av eBevis som dokumentasjon av kvalifikasjon i offentlige anskaffelser. Heller ikke lovpålagte seriøsitetskrav er glemt, tema på konferansen er oppfølging og kontroll av slike.

Hele programmet for NHO-konferansen finner du her.

Bli den første til å kommentere på "NHOs anskaffelseskonferanse: Tillit og åpenhet gir gode anskaffelser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.