Nye Doffin: Ta med så mange info-elementer som mulig inn i de nye skjemaene

Anbud365: Nye Doffin Ta med så mange info-elementer som mulig i de nye skjemaeneStadig endringer for nye Doffin kommer inn fra EU, forteller Rune Kjørlaug, løsningsarkitekt i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (Foto: DFØ).

Skriv ut artikkelen

– Vi oppfordrer alle som kunngjør til å bidra med å få så mange informasjonselementer som mulig inn i skjemaet, konstaterer virksomhetsarkitekt Rune Kjørlaug i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ). En Anbud365-leserer savnet lokasjon på mange kunngjøringer. Det skyldes ikke feil i Doffin, men at informasjon om sted for gjennomføring ikke følger av kunngjøringen fra oppdragsgiver, sier Kjørlaug.

En av våre observante og trofaste lesere meldte seg nylig med følgende:

– Jeg ser i Doffin at det er en stor andel av prosjektene som annonseres i den nye Doffin som ikke har lokasjon. Dette medfører jo at mange prosjekter forsvinner ved å bruke filtreringsmulighetene når mulige tilbydere leter etter prosjekter.

Ikke feil i Doffin

Dette ville ha han en forklaring på, og Anbud365 tok derfor kontakt med DFØ, der virksomhetsarkitekt Kjørlaug kunne fortelle at de er kjent med utfordringen, men:

– Den skyldes ikke feil i Doffin, men at informasjonen om sted for gjennomføring ikke følger av kunngjøringen fra oppdragsgiver. Det nye kunngjøringsformatet er nytt for oppdragsgivere, oss og resten av Europa. Innstillingen til både oss i DFØ som har ansvar for Doffin og Publication Office som har ansvaret for TED er at vi lærer og utvikler oss fortløpende, sier han. 

Stadig innstramning

– Vi oppfordrer alle som kunngjør til å bidra med å få så mange informasjonselementer som mulig inn i skjemaet. De formelle valideringskravene styres av TED og blir strammet inn fortløpende. Bare siden vi lanserte nye Doffin i oktober har formatet og valideringsreglene blitt oppdatert to ganger og vi forventer at det vil bli gjort innstramminger blant annet i hvordan sted for gjennomføring fylles ut i skjemaet. Vi legger fortløpende ut informasjon og veiledningsmateriell om dette på anskaffelser.no, poengterer Rune Kjørlaug i DFØ. 

Bli den første til å kommentere på "Nye Doffin: Ta med så mange info-elementer som mulig inn i de nye skjemaene"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.