På Anbud365-dagen 15.juni: Hyperaktuelt om skjerpede miljøkrav

Anbud365:På Anbud365-dagen 15.juni: Hyperaktuelt om skjerpede miljøkravI sitt innlegg på Anbud365-dagen vil Christian Bjørtuft Ellingsen (t.h.) og Anders Thue gjennomgå bruk av miljøkrav og kriterier i anskaffelser.

Skriv ut artikkelen

Mens næringsminister Jan Christian Vestres folk jobber med å finne best mulig løsning på hvordan man best kan lage regler for skjerpede miljøkrav, tar partnerne Christian Bjørtuft Ellingsen og Anders Thue, Simonsen Vogt Wiig, for seg «Miljøkrav og – kriterier i offentlige anskaffelser» på Anbud365-dagen 15.juni. Tre forslag har vært på høring, og i Simonsen Vogt Wiigs regeltekniske høringsinnspill, kan man bl.a. lese «Vi tror likevel at forslagene lider av så store svakheter at de ikke bør gjennomføres i den form de i nå».

Påmelding: Du kan melde deg på via denne lenken. Her finner du også det komplette programmet.

Anbud365: Behovsdekning er styrende for enhver anskaffelse
Offentlige anskaffelser har et klart etisk perspektiv. Jacob M Landsvik har engasjert seg sterkt i disse problemstillingene, ikke minst i artikler på Anbud365. Hør ham på Anbud365-dagen!

Passer ikke 15.juni?: Du kan delta både fysisk og digitalt. Og husk: Passer ikke 15. juni deg, meld deg på likevel – du kan se hele eller deler av Anbud365-dagen når som helst i ukesvis i etterkant.

5års-jubileum: Årets utgave av Anbud365-dagen er den 5. i rekken, altså snakker vi om et jubileum. Som i fjor er vi gjester hos Oslo kongressenter, og LO-media betjener for fjerde gang de påmeldte som velger det digitale alternativet.

Miljøkrav og kriterier i anskaffelser: I sin høringsuttalelse til regjeringens forslag til skjerpede miljøkrav stiller Simonsen Vogt Wiig spørsmål ved om det er hensiktsmessig å pålegge oppdragsgivere til å vekte miljøhensyn med 30 % ved tildeling, ikke minst fordi dette i mange situasjoner ikke gir ønskede miljøeffekter og kan skape konflikt med lovens formål om effektiv utnyttelse av samfunnets ressurser. I sitt innlegg på Anbud365-dagen vil Christian Bjørtuft Ellingsen og Anders Thue gjennomgå bruk av miljøkrav og kriterier i anskaffelser.

Øvrige hovedpunkter fra årets program:

Eksperter på offentlige anskaffelser fra fire av landets ledende advokatfirmaer tar for seg sentrale problemstillinger og gir praktiske tips og råd. Mange av dem og deres kompetanse er vel kjent for mange fra tallrike, populære Anbud365-seminarer:

  • Senioradvokatene Malene Reinertsen og Anette Kraakevik, Wikborg Rein: Ifølge anskaffelsesregelverket kan forhandlingene gjelde alle sider ved tilbudet. Hva innebærer egentlig dette i praksis?
  • Advokatene Silje Grimseth Ullebust og Marie Braadland, Grette: Avlysning og krav om erstatning i lys av nyere praksis
  • Partner Wenche Sædal og advokatfullmektig Ragnhild Berg Nilsen, Thommessen: Hva er et unormalt lavt tilbud og hvordan håndtere dem?
  • Høyskolelektor Marius Langseth, Høyskolen i Kristiania: AI og offentlige anskaffelser – bruk av og anskaffelse av AI.
  • Divisjonsdirektør Dag Strømsnes, Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ): «Skjerpede miljøkrav og Norgesmodellen – arbeidet med «beste praksis» for kontraktsoppfølging er i gang for fullt».
  • Jacob M Landsvik: Det etiske perspektivet i offentlige anskaffelser

Og NB: Nytt av året:

•        Mer pausetid «mellom slagene» til mingling – og til å gripe fatt i en av de mange anskaffelses-advokatene som er til stede hele dagen på konferansen. En eksklusiv mulighet – nb: bare på Anbud365-dagen – til å få svar på dine juridiske anskaffelses-spørsmål uten at det koster deg noe ekstra!
•        Digitalt minglerom der også de som følger Anbud365-digitalt kan snakke med advokatene via Teams

Vi kombinere aktualitet med innsikt – og ikke minst: Mulighet til at hver enkelt av de som melder seg på, kan ha mulighet til å få svar på de spørsmålene de måtte ha.

På denne lenken finner du program og her kan du melde deg på.

Bli den første til å kommentere på "På Anbud365-dagen 15.juni: Hyperaktuelt om skjerpede miljøkrav"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.