Prisbelønt masteroppgave (I): Bidrag til dypere forståelse av strategiske partnerskap

Anbud365: Prisbelønt masteroppgave Bidrag til dypere forståelse av strategiske partnerskapOmid Zanbili Mokri fra Høgskolen i Molde forteller at den viktigste motivasjonsfaktor bak valget av tema for sin prisvinnende masteroppgave var at han er fascinert av samspillet mellom offentlig sektor og private aktører, og ønsket å forstå hvordan strategiske partnerskap kan bidra.

Skriv ut artikkelen

– Jeg håper at min oppgave kan bidra til en dypere forståelse av hvordan strategiske partnerskap kan utformes og iverksettes for å forbedre offentlige tjenester. Det sier Omid Zanbili Mokri fra Høgskolen i Molde til Anbud365. Han stakk forleden av med prisen som Anskaffelsesakademiet deler ut for årets beste masteroppgave i offentlige anskaffelser. «Økt operativ evne gjennom strategiske partnerskap i militær logistikk: En replikasjons- og forlengelse studie» er tittelen på hans oppgave.

Omid forteller til Anbud365 at oppgaven fokuserer på strategiske avtaler og deres betydning for Forsvarets operative evne, spesielt innenfor militær logistikk. – Jeg har, sier han, benyttet en kvalitativ forskningsmetode, med en case-studietilnærming, og benyttet Wilhelmsen Governmental Services og deres samarbeid med Forsvaret som case-studie for å analysere samarbeidsprosesser og strategiske avtaler.

– Hva gjorde at du valgte dette tema?

– Jeg valgte dette temaet fordi jeg er fascinert av samspillet mellom offentlig sektor og private aktører, og ønsket å forstå hvordan strategiske partnerskap kan bidra til å forbedre effektiviteten, kapabiliteten og produktiviteten i offentlige tjenester, spesielt innenfor Forsvaret, fremholder han. Som ansatt i Forsvaret og med oppgaver innenfor logistikk, har det vært spesielt interessant å belyse strategiske samarbeidsavtaler og deres innvirkning på operativ evne.

Anbud365 er også interessert i hvilke konklusjoner fra oppgaven han vil trekke frem.  Han understreker at det er viktig med klare og robuste avtaler, god styring, og en tydelig forståelse av roller og ansvar i strategiske partnerskap. Disse faktorene er essensielle for å sikre at både Forsvaret og den kommersielle partneren kan jobbe effektivt sammen og oppnå felles mål.

– Hvilken betydning vil du håpe at din oppgave kan få innenfor offentlige anskaffelser?

– Jeg håper at min oppgave kan bidra til en dypere forståelse av hvordan strategiske partnerskap kan utformes og iverksettes for å forbedre offentlige tjenester. Jeg ønsker også at funnene mine kan være til nytte for beslutningstakere innenfor offentlige anskaffelser, og bidra til utvikling av mer effektive og bærekraftige samarbeidsmodeller mellom offentlig og privat sektor, poengterer Omid overfor Anbud365.

Bli den første til å kommentere på "Prisbelønt masteroppgave (I): Bidrag til dypere forståelse av strategiske partnerskap"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.