Rekordinteresse for årets samling for kommunale innkjøpere

Anbud365: Rekordinteresse for årets samling for kommunale innkjøpereStyrelederen i KS Innkjøpsforum (KSI), Lin Helliesen, har sitt daglige virke i Stavanger kommune. I dag skal hun ønske velkommen til KSI-samlingen og orientere samme sted om nytt fra KS Innkjøpsforum.

Skriv ut artikkelen

Årets samling i KS Innkjøpsforum,som åpner i dag, ble fulltegnet på rekordtid. Det tyder på at programmet satt som et skudd ute blant offentlige innkjøpere – og at ønsket om/behovet for å pleie og utvide nettverk er påtagelig. Kompetanse generelt og om det nye regelverket spesielt preger programmet, som bl.a. også dreier seg om innkjøperrollen som sådan og om å få nytt fra sentrale kilder for offentlige innkjøpere.

Klokken 10 i dag åpner styrelederen i KS Innkjøpsforum (KSI), Lin Helliesen, forumets årlige samling, der årsmøtet for KSI-medlemmene er integrert. I år samles de kommunale innkjøperne i Trondheim, og på dagsordenen er det en rekke aktuelle temaer av stor betydning i den praktiske innkjøperhverdagen. Arrangementet går over to dager – 10.-11.mai.

Torsdagen 11. mai kolliderer med NHOs anskaffelseskonferanse, men primus motor for denne er på plass hos KSI i Trondheim, ifølge programmet. Advokat Arnhild D. Gjønnes skal på KSI-samlingen snakke om tillit til innkjøperen.

Kompetanse og innkjøperrolle

Innkjøpssjef Jan Ivar Bjørnli i Trondheim kommune kommer for å orientere om anskaffelsesorganisasjonen i sin kommune, og hans kollega i Bodø, Øystein Nilsen, tar for seg innkjøperrollen – fra bestiller til strategisk aktør. Geir Arne Svenning fra Høgskolen i Molde, har som overskrift på sitt foredrag «Kompetanseløft for innkjøpere – behov og tilbud».

Et par nyhetssekvenser er også å finne i programmet for samlingen. Først skal Lin Helliesen, KSI-styrelederen, orientere om siste nytt fra dette forumet. Senere på programmet skal advokat Kristine Røed Brun fra KS Advokatene sørge for at samlingen er oppdatert på nytt fra Kofa, Nærings- og fiskeridepartementet, Difi etc.

Markedsdialog og miljøhensyn

Dialog med markedet er viktig, og det er tema for bidrag fra så vel Marthe Alnes Aarøe og Christian Lupke. Aarøe er rådgiver innkjøp i Ålesund kommune, mens Lupke er sjef for kontor for brukeranskaffelser i NAV. Aarøe har fått en spisset foredragsutfordring – dialogprosess ved anskaffelse av helhetlige løsninger for velferdsteknologi.

Også miljøhensyn i praksis står på programmet for KSI-samlingen i år. Tormod Lien, som er markedsansvarlig i stiftelsen Miljømerking er en av de to foredragsholderne i denne delen av arrangementet. Han skal svare på spørsmålet om hvordan man i praksis får til å bruke miljømerking, sete krav og evaluere dokumentasjon. Vinner av Svanemerkets pris for beste innkjøper i 2015 var helseforetaket Helse Midt-Norge. Innkjøpssjef Bård Skage, i Sykehusinnkjøp HF/Helse Midt-Norge har hatt en viktig hånd med i at helseforetaket fikk prisen, og skal på KSI-samlingen fortelle hvordan man kan få til gode anskaffelser ved bruk av miljømerking.

Strategisk prising og gevinstrealisering

Dessuten skal deltakerne på samlingen få høre noe om strategisk prising og gevinstrealisering. Innkjøpssjef i Hedmark kommune, Øystein Sætrang, skal gi et eksempel på en mulig løsning på dette med strategisk prising, mens Heidi Elise Rygg fra Bærum kommune skal gi et innblikk i hvordan hennes kommune jobber med gevinstrealisering.

Bli den første til å kommentere på "Rekordinteresse for årets samling for kommunale innkjøpere"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.