Serverings-avtale skaper hodebry – skulle det vært en konsesjonskontrakt?

Anbud365: Serverings-avtale skaper hodebry – skulle det vært en konsesjonskontraktKrøll med tildeling av kontrakt for servering i sitt nye kulturhus har satt sitt preg på høsten i Steinkjer kommune, her ved sin kommunedirektør Bjørn Kalmar Aasland.

Skriv ut artikkelen

Aktøren skulle ikke bare drive restaurant i det nye kulturhuset i Steinkjer, men hadde også fått en eksklusiv rett til all servering både på kulturhuset og samfunnshuset. Dette hadde ikke Steinkjer kommune fått med seg da de tegnet avtale med aktøren om restaurant-driften. Kommunen var heller ikke informert om omfanget av avtalen var vurdert opp mot anskaffelsesregelverkets bestemmelsers om konsesjonskontrakter. Nå skal saken granskes.

Steinkjer Kulturhus ble åpnet 1. september i år. Det er en del av Kulturkvartalet som i tillegg består av Samfunnshuset og Steinkjer Torg. I tilknytning er også Steinkjer Kirke og Rismelen aktivitetspark. Men avtalen om hvem som skulle stå for serveringsaktiviteter i kulturhuset skulle bli en gjenganger i lokalmediene – og, altså, flere behandlinger i kommunens kontrollutvalg.

Kritisk til prosessen

Det er i førte rekke Trønder-Avisa som i flere artikler i høst har skrevet om prosessen som førte til at Steinkjerfestivalen endte opp med en avtale om å bli serveringsaktør på kulturhuset. Petite Famille, som er navnet på serveringsstedet på kulturhuset, åpnet nylig. Steinkjerfestivalen driver restauranten Famille og kafeen Petite Famille gjennom sitt datterselskap Liten by store opplevelser.

Etter å ha fått en redegjørelse om situasjonen, besluttet kontrollutvalget å ta saken til etterretning, vel fornøyd med hva de hørte. Men saken ble fremmet på nytt. Da vedtok utvalget å bestille en undersøkelse av saken etter å ha hørt den nye redegjørelsen for avtalen mellom Steinkjer kommune og Petite Famille om bl.a. servering på det nye kulturhuset.

Ikke fullstendig informasjon

I ettertid har det vist seg, heter det i den nye redegjørelsen, at informasjonen som ble gitt ikke var fullstendig. Det ble bl.a. ikke informert om at «nye» Famille (Petite Famille), ikke bare skulle drive restaurant, men hadde også fått en eksklusiv rett til all servering både på kulturhuset og samfunnshuset. Avtalen var i utgangspunktet ikke tidsbegrenset. Det ble heller ikke informert om omfanget av avtalen var vurdert opp mot konsesjonskonkurranseregelverket.

Opprinnelig samarbeidsavtale er signert 10. juli mellom og Famille ved Liten by store opplevelser AS (eid av Steinkjerfestivalen AS) og Steinkjer kommune, og leiekontrakt er signert 10. juli mellom Liten by store opplevelser AS og Steinkjer kulturbygg AS.

Trønder-Avisa har innhentet juridiske synspunkter på kontrakten mellom Steinkjer kommune og Liten by store opplevelser. Den skulle vært lyst ut som en konsesjonsanskaffelse, er konklusjonen.

Bli den første til å kommentere på "Serverings-avtale skaper hodebry – skulle det vært en konsesjonskontrakt?"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.