Bygg– og anleggskonferanse med grønn anskaffelsestråd

Anbud365: Bygg– og anleggskonferanse med grønn anskaffelsestrådDirektør Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF kommer til konferansen "Bygg- og anleggsanskaffelser 2016" for å fortelle de innpå 100 påmeldte om fossilfrie byggeplasser (Foto: Mathias Fossum).

Skriv ut artikkelen

En hektisk konferansetid for de mange som er interessert i offentlige anskaffelser, innledes til uken. Først ut er en konferanse med en grønn tråd, nemlig for bygg og anlegg. Her flagges nytt regelverk, nye metoder og bedre og mer effektive anskaffelser.

Konferansen «Bygg– og anleggsanskaffelser 2016» arrangeres av Norsk Kommunalteknisk forening, EBA – Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg og Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT). Den går av stabelen i Oslo 2. november – dagen før Difis store, årlige anskaffelseskonferanse. For de som også skal delta på Statens innkjøpsforum den 4. november og Kofas store konferanse i Bergen 10. november, blir det en travel konferansetid.

Bygg– og anleggskonferansen er i år karakterisert som en «praktisk fagdag med grønn tråd». To sentrale spørsmål stilles i markedsføringen av konferansen: Gir det nye regelverket som kommer 1. januar 2017 bedre og mer effektive anskaffelser? Kan nye metoder gi bedre gjennomføring av anskaffelser. I tillegg kommer det på konferansen mye informasjon nettopp om det nye, kommende regelverket.

Konferanseinnhold

De i skrivende stund nær 100 påmeldte til konferansen får bl.a. høre seniorrådgiver Mari Benkow fra Difi orientere om hvilke muligheter det nye regelverket gir for bygg og anlegg. Det pekes på miljø, innovasjon og sosiale hensyn. Med andre ord blir anskaffelser dermed et strategisk verktøy for å nå mål.

Advokat Morten Goller i Advokatfirmaet Wiersholm tar for seg et par nyskapninger – ikke minst når det gjelder forhandlinger over EØS–terskelverdiene og den nye tilbudsprosedyren.

Seriøsitet

Difi stiller med en foredragsholder til – i tillegg til Benkow, og det er seniorrådgiver Anne Cathrine Jacobsen. Hennes tema er seriøsitetsbestemmelsene, som nå har vært i bruk en tid. Hvordan brukes de i praksis og hva er erfaringene?

I 2015 gjorde 99 kommuner rammeavtaler for å foreta revisjoner av seriøsitet på byggeplasser. Kvalitetsikringsleder i Asker kommune, Ingebjørg Grøvlien, bidrar med erfaringer og resultater så langt.

Fossilfri byggeplass

Av det rikholdige programmet eller får de som har meldt seg på konferansen, nevnes omtalen av prosjektet i Oslo med fossilfri byggeplass. Det er direktør Eli Grimsby i Kultur– og idrettsbygg Oslo KF som står for den. Tor Johs Hegna, som er senior manager i konsulentselskapet Inventura AS, gir eksempler på hvordan kompetanse evalueres.

Statsbyggs arbeide med egne spesifikasjoner har ført til en halvering av dokumentmengden og mer fokus på funksjoner enn detaljer. Direktør Jan Myhre fra Statsbygg forteller. Dr.ing Fredrik Horjen orienterer om EPC–kontrakter som gir gode energieffekter i samarbeid med leverandør, og tema for enhetsleder Hans Erik Skår i Elverum kommune er økt verdiskaping med miljø, gjenbruk og dialog i anskaffelsene.

Bli den første til å kommentere på "Bygg– og anleggskonferanse med grønn anskaffelsestråd"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.