Offentlige anskaffelser: Stort og smått 1. juli

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 1. juliStatsbygg har kunngjort en «begrenset, tverrfaglig plan- og designkonkurranse» for den videre utviklingen av Regjeringskvartalet.

Skriv ut artikkelen

En begrenset, tverrfaglig plan– og designkonkurranse skal gi grunnlag for nytt regjeringskvartal. Kofa flytter fra Konkurransetilsynet for å bli samboer med en del andre nemnder. I Sverige følger 9 av 10 offentlige virksomheter ikke det domstolene kommer til. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Konkurranse om Regjeringskvartalet

Statsbygg har kunngjort en «begrenset, tverrfaglig plan- og designkonkurranse» for den videre utviklingen av Regjeringskvartalet. Fristen for søknad om deltakelse i konkurransen er 15. september i år, og vinnerens løsningsforslag skal ligge til grunn for utarbeidelse av skisse- og forprosjekt, trolig sommeren 2017.

Kofa blir samboer med andre nemnder

Den nye Konkurranseklagenemnda vil være på plass i Bergen våren 2017, og får felles sekretariat med Kofa og fire andre nemnder. Den nye klagenemnda skal overprøve de vedtakene fra Konkurransetilsynet som i dag behandles i Nærings- og fiskeridepartementet. Kofas sekretariat skilles dermed ut fra Konkurransetilsynet.

De 45 første BVP-sertifiserte

45 personer fra offentlige og private virksomheter ble 21.-22. juni kurset og sertifisert i Best Value-metoden – prestasjonsorientert innkjøp og prosjektstyring, melder Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT).

Brukte nær en mrd på konsulenter

Statens vegvesen brukte 961 millioner kroner til konsulenter i første tertial 2016. Det er 88 millioner kroner mindre enn for samme periode i 2015. Vegdirektør Terje Moe Gustavsen ønsker full åpenhet når det gjelder etatens konsulentbruk, og Vegvesenet vil derfor tre ganger årlig offentliggjøre hvor mye etaten bruker på kjøp av tjenester.

Markedstilpasset flytilbud i nord

– Etter mitt syn har vi ved utlysning av konkurransen om drift av regionale ruteflygninger i Nord-Norge fra 1. april 2017, sikret et godt og markedstilpasset rutetilbud på de flyrutene som ikke er bedriftsøkonomisk lønnsomme å drive. Det svarte samferdselsminister Ketil Solvik–Olsen på et skriftlig spørsmål fra Stortinget.

Nye u–båter – industrielle ambisjoner

Stortinget har lagt forholdene til rette for at en tilsvarende tilnærming til industrielt samarbeid som den som ble lagt til grunn ved anskaffelsen av fregattene, også kan legges til grunn ved anskaffelsen av nye ubåter. Anskaffelsen av nye ubåter til Sjøforsvaret er den viktigste anskaffelsen for norsk forsvarsindustri de nærmeste årene.

Vinterdrift på over 100 eiendommer

Bergen kommune skal inngå rammeavtaler for vinterdrift på mer enn 100 kommunale eiendommer i tidsrommet 20. oktober til 20. april. Kommunen ønsket derfor å gjennomføre korte møter med interesserte leverandører. Møtets hensikt var å gjennomgå informasjon om oppdragene, og ønsker å stille noen spørsmål.

Rammeavtale med Lånekassen

eWork har vunnet rammeavtale for formidling av konsulenttjenester til Lånekassen innen IT-konsulenttjenester og prosjektledelse i konkurranse med 6 andre tilbydere. Lånekassen la i evalueringen vekt på kvalitet på tilbudt tjeneste samt leverandørens kompetanse, gjennomføringsevne og referanser.

Nytt skjema forenkler offentlige anskaffelser

34 rettsakter ble innlemmet i EØS-avtalen på møtet i EØS-komiteen tidlig i juni. Disse handler blant annet om egenerklæringsskjemaet som skal forenkle arbeidet med offentlige anskaffelser. Senere har Stortinget vedtatt å ta dette inn i norsk lov. EØS–komiteen er samarbeidsorgan mellom EU og EFTA–landene, blant disse Norge.

9 av 10 trosser domstolene

Svenske Konkurrenskommissionen har gjennomgått 82 domstolsavgjørelser som gjaldt offentlige anskaffelser i perioden mellom juli 2010 og juli 2015. De berørte offentlige virksomhetene er bedt om å kommentere med en svarfrekvens på 90%. Det viser seg at bare en av ni virksomheter følger opp domstolsavgjørelsene.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 1. juli"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.