Milliardsatsing i Granåsen skisenter – inviterer til dialog med private

Anbud365: Milliardsatsing i Granåsen skisenter – inviterer til dialog med privateDet vi får med oss fra dialogen på konferansen samt påfølgende møter i etterkant, vil sette sitt preg på vårt videre arbeid, sier utbyggingsleder for Granåsen-prosjektet, Geir Paulsen, til Anbud365 (foto: Trondheim kommune).

Skriv ut artikkelen

Granåsen skisenter i Trondheim skal utvikles som hverdagsanlegg og som regionens internasjonale toppidrettsanlegg for nordiske grener og skiskyting. Nå inviteres private aktører til samspill med det offentlige for å få til en god, miljøriktig og innovativ utvikling av senteret.  Mulighetene for å få ski–VM i 2023 er en drivkraft, sier utbyggingsleder for prosjektet, Geir Paulsen, til Anbud365: Vi har stor tro på å få VM til Granåsen og Trondheim i 2023 men dersom vi ikke skulle få det, søker vi på nytt for 2025. Nytt anlegg blir det – til en samlet anslått investering på nær en mrd.

Private aktører inviteres til dialogkonferanse 5. april – med påfølgende mulighet for en–til–en–møter:

– Vi har stor tro på at vi gjennom dialogen får ideer og innspill til miljøriktige og innovative konsepter, sier Paulsen. Hva har næringslivet lyst til å være med på, hvilke tanker har de, hvordan ser de for seg konseptet osv. Det gjelder både konkrete løsninger og organisering av samarbeidet mellom det offentlige og det private i planlegging og gjennomføring av prosjektet. Ja, også hvilken anskaffelsesform vi bør velge, er vi interessert i å få innspill om. Det vi får med oss fra dialogen på konferansen samt påfølgende møter i etterkant, vil sette sitt preg på vårt videre arbeid.

Viktig anlegg i Midt–Norge

Granåsen skisenter er Midt-Norges viktigste anlegg for nordiske grener (hopp, langrenn, kombinert) og skiskyting. I 1997 ble VM på ski i nordiske grener arrangert her og i perioden 1997-2016 er det gjennomført årlige World Cup -konkurranser i hopp. World Cup i langrenn og kombinert er også arrangert gjentatte ganger. I tillegg til å være et anlegg for toppidrett, er Granåsen ett av de mest brukte skianlegg for barne- og breddeidrett i landsdelen.

Anlegget trenger betydelige oppgraderinger for å kunne fungere godt som hverdagsanlegg og for å tilfredsstille kravene til et internasjonalt skisenter. Trondheim kommune og Norges Skiforbund søker dessuten om å bli arrangør av VM på ski 2023. Foreløpig plan er lagt med utgangspunkt i at Trondheim i mai 2018 får tildelt dette arrangementet.

Milliard–prosjekt

Utbyggingen knyttet til anlegg for nordiske grener er foreløpig beregnet til å koste 900 millioner. Trondheim kommune har i økonomi- og handlingsplan for neste fireårsperiode lagt inn 700 millioner til utbyggingen.  Det ventes statlig medfinansiering i størrelsesorden 150-200 mill.

Trøndelag 2023 er en overbygning over prosjekter med utspring i Trondheims ambisjon om å bli arrangør av VM på ski nordiske grener.  Gjennom sterk samhandling mellom viktige samfunnsaktører bruke man kraften i et fremtidig VM på ski, fylkessammenslåingen, store arrangementer og utbyggingsprosjektet i Granåsen til å tilrettelegge for og gjennomføre innovative prosesser for å løse samfunnsutfordringer innen områdene helse og klima – regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

Hovedaktørene i utviklingsprogrammet er Trondheim kommune, Nye Trøndelag Fylkeskommune, NTNU, SINTEF, Norges Idrettsforbund og Norges Skiforbund og Næringsforeningen i Trondheimsregionen.

Bli den første til å kommentere på "Milliardsatsing i Granåsen skisenter – inviterer til dialog med private"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.