Ni av ti Anbud365-lesere tar avstand fra Statsbyggs habilitetspraksis

Anbud365: Ni av ti Anbud365-lesere tar avstand fra Statsbyggs habilitetspraksisStatsbygg vil styrke tilliten, og setter i gang flere tiltak for å sikre etterlevelse av regler for interesser, verv og habilitet, heter det på statsbygg.no. Anbud365-leserne har sagt klart fra hva de mener om den offentlige bygg-gigantens håndtering av habilitetsspørsmål frem til nå. På bildet, Statsbyggs ledergruppe (foto: Statsbygg).

Skriv ut artikkelen

9 av 10 lesere av Anbud 365 tar i en undersøkelse bestemt avstand fra Statsbygg habilitetspraksis, som i de siste ukene er blitt kjent gjennom medieoppslag. Leserne av Anbud365 er for det meste innkjøpere i det offentlige og leverandører til det offentlige. Bare en av de 171 som svarte i den uhøytidelige Anbud365-undersøkelsen, syntes Statsbygg-praksisen var ok.

Flere saker i det siste, bl.a. i Dagens Næringsliv, har dreid seg om håndtering av roller, interesser og habilitet i Statsbygg. Det har vært ansatte i lederposisjoner som har hatt engasjement i firmaer som er leverandører til Statsbygg og ledere med aksjeposter i firmaer med leveranser til Statsbygg.

 Til Statsbyggs nettside sier adm.dir. direktør Harald Vaagaasar Nikolaisen i Statsbygg at sakene svekker tilliten til hvordan de håndterer habilitetsspørsmål, de gir inntrykk av at de ikke har etterlevd gjeldende regler og retningslinjer. I samme nettside-sak introduserer Statsbygg fem umiddelbare tiltak.

Spørsmålet og svarene

På grunnlag av medieoppslagene satte Anbud365 i gang en uhøytidelig undersøkelse blant sine lesere. Spørsmålet lød slik:

“I mediene har det i det siste vært skrevet en god del om at Statsbygg synes det er ok at deres ledere er hel- eller deleiere i selskaper som har mulighet til å være med i – og vinne – anbudskonkurranser som Statsbygg gjennomfører. Hva synes du om en slik praksis?”

I alt 171 lesere gav sine svar på spørsmålet, og   90,6% valgte svaralternativet «Ville aldri ha akseptert slik praksis». Snaut 9% svare at tja, vet ikke helt – kanskje, kanskje ikke. Et tredje alternativ var også med i undersøkelsen – «Er den (Statsbyggs praksis) helt ok, ingen innvendinger?». En leser svarte slik, dvs. 0,6% av alle som svarte.

Bli den første til å kommentere på "Ni av ti Anbud365-lesere tar avstand fra Statsbyggs habilitetspraksis"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.