Nå kommer dialog-arenaen for felles kommunalt journalløft

Anbud365: Nå kommer dialog-arenaen for felles kommunalt journalløftHovedinnleder på KS/Leverandørutviklingsprogrammets konferanse om felles journalløft for kommunene 30. januar er statssekretær Ellen Rønning-Arnesen i Helse- og omsorgsdepartementet (foto: Foto: Esten Borgos, Borgos Foto AS).

Skriv ut artikkelen

Et felles løft for kommuner som skal skaffe seg et journalsystem står høyt på agendaen til KS. Styringsdokument og anskaffelsesveiledning er laget og tilbudt. Nå kommer arenaen der kommunene kan møte leverandørmarkedet og se hva som tilbys av journalsystemer. Til formålet har KS alliert seg med Leverandørutviklingsprogrammet, og tirsdag 30. januar er dagen da denne fasen av arbeidet med felles journalløft i kommunene starter.

Hensikten med konferansen er å etablere en arena der alle landets kommuner og fylkeskommuner kan møte leverandørene innenfor journalmarkedet. Her kan kommunene og fylkeskommunene få kunnskap og innsikt i hva markedet tilbyr, og hva de kan vente seg av nye løsninger fremover. Målgruppen for konferansen er alle landets kommuner, fylkeskommuner og leverandører innenfor journalområdet til kommunal sektor. Leverandørene tilbys mulighet for å sete opp stands.

God tid til å snakke sammen

Programmet på konferansen 30. januar byr på innledninger, bl.a. fra statssekretær Ellen Rønning Arnesen i Helse- og omsorgsdepartementet.  I tillegg Kristin Weidemann Wieland, KS,​ Riche Vestby, Leverandørutviklingsprogrammet og Kari Anne Dehli i Norway Health Tech. Og det blir god tid for at ansatte i kommuner, fylkeskommuner og bedrifter kan snakke sammen.

KS har i en tid arbeidet med et felles journalløft i kommunene. Et styringsdokument for et felles journalløft ble ferdigstilt for noen måneder siden – i tråd med rammer som ble gitt høsten 2022.  Dokumentet beskriver en første utprøvingsperiode, samt hvordan kommuner bør samordne seg ved fremtidige journalanskaffelser. Styringsdokumentet er utviklet i samarbeid mellom stat og kommune, der kommunene Bergen, Stavanger, Kristiansand, Hammerfest, Vinje, Ringsaker, Bærum og Bodø har deltatt siden starten. Også Oslo kommune og Norsk helsenett har bidratt aktivt i sluttføringen av arbeidet.

Anskaffelses-støtte

Sammen med kommuner har KS også laget Felles rammer og anbefalinger som vil gi kommunene støtte i anskaffelsesprosessen. Samtidig får leverandørene vite hva sektor forventer av dem. Målet er at dokumentet skal understøtte kommunenes anskaffelsesprosesser, skape felles retning, samt gi leverandørmarkedet en klarere forståelse av forventninger og rammer som de vil måtte forholde seg til i kommende anskaffelser.

I en undersøkelse som KS gjorde tilbake i 2022 viste det seg den gang at 74 kommuner allerede var i gang med å anskaffe journalsystem, og at 100 skal gå i gang. Fire av fem kommuner sa de var positive til at det lages felles føringer og krav til anskaffelser til deres egne, kommende anskaffelsesprosesser av et eller annet nytt journalsystem.

Bli den første til å kommentere på "Nå kommer dialog-arenaen for felles kommunalt journalløft"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.