Mer og mer NAV-satsing på innovasjon – nytt innovasjonspartnerskap

Anbud365: Mer og mer NAV-satsing på innovasjon – nytt innovasjonspartnerskapAstrid Gjeraker i NAV Øygarden er prosjektleder for NAV Human, der de i innovasjonspartnerskap med Læringsliv skal utvikle metodikk og verktøy som forenkler gruppeveilederoppgavene og kvalitetsikrer gruppeveiledningen (foto: June Kristiansen / Fotograf Veronika Stuksrud).

Skriv ut artikkelen

NAV har virkelig fått blod på tann når det gjelder utvikling og innovasjon. Et innovasjonspartnerskap skal nå dras i gang – etter en anskaffelse der åtte tilbydere meldte sin interesse. Læringsliv, som kapret partnerskapskontrakten, skal sammen med NAVs veiledere, bl.a. utvikle et verktøy for å engasjere ungdommer, og et der ungdommene skaper fremdrift i egen utvikling.

NAV Øygarden valgte Læringsliv AS som partner i prosjektet NAV Human. Etter ca. ett år med behovskartlegging, markedsdialog og en omfattende anskaffelseskonkurranse er tiden nå kommet til idéutvikling, konseptualisering, prototyping og testing i innovasjonspartnerskapet.

Innovasjonspartnerskap er en anskaffelsesprosedyre der man i stedet for å kjøpe et produkt, kjøper et utviklingsløp der kjøper får utvikle ønsket produkt sammen med leverandør.

Høy kvalitet for brukerne

I en samtale med Leverandørutviklingsprogrammet (LUP) forteller NAVs prosjektleder i partnerskapet, Astrid Gjeraker, at det er blitt større fokus på utvikling og innovasjon i organisasjonen.

I NAV Human tar man sikte på å lage en helhetlig gruppeoppfølgingsmetodikk med tilhørende digitale verktøy, som forenkler gruppeveilederoppgavene, kvalitetsikrer gruppeveiledningen, og gir brukerne høy kvalitet i oppfølgingstilbudet. I dette ligger også at brukerne skal oppleve motivasjon ved å delta, og oppleve positiv endring som følge av tilbudet.

Høy kompetanse

Det kom inn åtte tilbud i anskaffelseskonkurransen, forteller Gjeraker. Det ble forhandlet med alle leverandørene en gang, og tre ble tatt med til andregangsforhandlinger. Den valgte partneren, Læringsliv AS, tar med seg svært høy kompetanse, og spennende erfaring fra ulike retninger innen veiledning og gruppeprosesser, sier hun.

Læringsliv skal utvikle en gruppeoppfølgingsmetodikk for ungdom sammen med NAVs veiledere. Vi skal utvikle 1) et verktøy for å engasjere ungdommene, 2) et handlingsverktøy hvor ungdommene skaper fremdrift i egen utvikling og 3) et verktøy som støtter veilederne i prosessen.

Innovasjonspartnerskapet med NAV betyr at Læringsliv får en unik mulighet til å la ulike typer kompetanse jobbe sammen om et felles mål.  Det som virkelig er spennende, heter det fra Læringsliv, er all den erfaringskompetansen NAV vil stille til rådighet.

Bli den første til å kommentere på "Mer og mer NAV-satsing på innovasjon – nytt innovasjonspartnerskap"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.