Offentlige anskaffelser: Stort og smått 24. april

Anbud365: Digitaliseringsdirektoratet, her ved fagdirektør Gunnar Wessel Thomassen, holder trykket oppe digitalt.Digitaliseringsdirektoratet, her ved fagdirektør Gunnar Wessel Thomassen, holder trykket oppe digitalt.

Skriv ut artikkelen

Koronakrisen har ført med seg felleskommunale anskaffelser: Om medisindispensere og videoløsninger, en Kofa-avgjørelse i en tolkesak kommer for retten, og Oslo kommune har inngått en ny, reservert kontrakt. KS skal ha anskaffelse om følgeforskning, en kvikk-guide til anskaffelser av velferdsteknologi er lagt fram – og i Danmark har Mercell etablert spleiselag mellom leverandører og oppdragsgivere som covid19-hjelp. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Digitale samlinger i Digdir

Pandemien betyr at de planlagte fysiske samlingene til Digitaliseringsdirektoratet (Digdir) blir avlyst, men trykket holdes oppe digitalt. – Meld dere på digitale møter, gi innspill og vær like aktive som på de fysiske møtene, sier fagdirektør Gunnar Wessel Thomassen i direktoratet.

57 kommuner med innovativ fellesanskaffelse

Elektroniske medisindispensere kan bidra til å hindre smitte, i tillegg til at helsepersonell kan jobbe mer effektivt under koronautbruddet. 57 kommuner har nå samlet seg i en felles hasteanskaffelse av allerede utviklede løsninger og benyttet kunnskap fra tidligere innovative anskaffelser på området.

Markedsdialog om følgeforskning

KS ønsker å gjennomføre en følgeforskning av arbeidet i Partnerskap for radikal innovasjon. Programmet med ti direktører fra utvalgte kommuner og fylkeskommuner skal gi råd til KS i arbeidet med å utvikle helt nye løsninger for bærekraftig samfunn. KS forbereder nå en anskaffelse for følgeforskning og ønsker nå dialog med markedet.

Felleskommunal covid19-anskaffelse

17 Kommuner i Vestland fylke har gjennomført felles anskaffelse av videoløsninger for å motvirke ensomhet for beboere på sykehjem under covid-19-pandemien. Kommunene samarbeider i et felles innføringsprosjekt for velferdsteknologi.

Oslo kommune med reserverte kontrakter

Oslo kommune har inngått samkjøpsavtale om cateringtjenester med arbeidstreningsbedriftene Spir Oslo AS og AS Rehabil. Kommunen har inngått mange reserverte kontrakter de siste årene. Spir og Rehabil er kjente leverandører på eksisterende arbeidstreningsavtaler.

Søksmål i Kofa-sak

Klagenemnda for offentlige anskaffelser har i vedtak av 27. januar og 7. april ilagt Politiet gebyr for ulovlig direkteanskaffeler av tolketjenester. Det første av disse to vedtakene er nå brakt inn for retten, melder rett24.no.

Kvikk-guide til anskaffelser av velferdsteknologi

Nasjonalt velferdsteknologiprogram har utarbeidet en kvikk-guide til de som har fått i oppdrag å gjennomføre anskaffelse av velferdsteknologi. Guiden er et produkt av erfaringer fra kommuner i Nasjonalt velferdsteknologiprogram som har gjennomført velferdsteknologiske anskaffelser.

Ikke dele, men begrunne

Det er i dag ikke aktuelt å endre gjennomføringsmodellen for prosjektet E10/rv 85 Hålogalandsvegen. Den valgte modellen vil bidra til å få mest mulig vei for pengene, og det vil innebære forsinkelser dersom vi skal starte arbeidet på nytt med å utarbeide grunnlaget for en annen modell, ifølge samferdselsminister Knut Arild Hareide.

Svanemerking griper om seg i bygg

Den svanemerkede byggevirksomheten har vokst markant de siste årene. Nye tall fra Nordisk Miljømerking viser at den er mer enn fordoblet på bare to år. Nå er mer enn 12 000 svanemerkede leiligheter, hus, skoler og barnehager ferdig bygget i Norden – og mer enn 22 000 er underveis, ifølge svanemerket.no..

Vegvesen-kontrakt tilpasset SMB

Stian Brenden Maskinservice AS fra Dovre har vunnet konkurransen om å drifte 500 kilometer riks- og europaveger fra Lillehammer i sør til fjellovergangene mot Trøndelag og Vestland i nord og vest. Dette en type kontrakt som passer for små og mellomstore norske entreprenører, heter det på vegvesen.no.

Mercell med dansk covid19-hjelp

Mercell-gruppen har utviklet nettsiden findhinanden.dk, som gratis etablerer kontakt mellom innkjøper og leverandør. Siden kan brukes til å kjøpe og selge produkter, som kan hjelpe Danmark med å komme så skånsomt gjennom COVID19-krisen som mulig.

Digital europeisk markedsdialog

Avdelingen for små – og mellomstore bedrifter i EUs europeiske innovasjonsråd skal 30. april arrangere en digital e-pitching. Europeiske innkjøpere har allerede flagget sine behov, spesielt knyttet til covid19-krisen. Interesserte blant 6000 småbedrifter blir invitert til pitchingen, slik at innkjøper da kan velge ut aktuelle samarbeidspartnere.

Slik kan kjemikaliekrav følges opp

Når varer til offentlig virksomhet som skoler, førskoler, sykehus og omsorgsinnretninger kjøpes inn, er det mulig å stille krav om at visse kjemikalier ikke forekommer. Så må avtalen følges opp. Kemkollen er et verktøy for samordnet oppfølging av kjemikaliekrav i anskaffelsene, melder skikommentus,se.

Ingen bøter for papirfaktura i Sverige

Siden 1. april 2019 har leverandører i Sverige som ikke sender e-faktura, risikert å bli bøtelagt. Men hittil har ingen bøter blitt utstedt. Ingen innkjøper har villet ta slike saker videre, melder Digg (Myndigheten för digital förvaltning). Fra 1. april i fjor har det vært obligatoriskt å utstede, behandle og motta e-fakturaer ved offentlige anskaffelser.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 24. april"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.