Offentlige anskaffelser: Stort og smått 9.juni

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 9.juniSeniorinnkjøper Eva Solberg i NRK, Vanjeet Chatwal i Sykehusinnkjøp og seniorinnkjøper Arne Onsager i NRK er nøkkelskikkelser bak samarbeidet om møbelkjøp mellom helseforetakene og NRK.

Skriv ut artikkelen

Sykehusinnkjøp og NRK handler møbler sammen. Omsorgsbygg prøver Best Value Procurement, og Asko Norge mener at gjeldende kvalifikasjoner må gjelde – ikke hva tilbyder kommer til å skaffe seg. Og regionene i Danmark – som har ansvaret for sykehusene i landet –  skal effektivisere innkjøp for 1,5 mrd. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Offentlig samarbeid om innkjøp

Sykehusinnkjøp HF og NRK har pløyet ny anskaffelsesmark ved å samarbeide på tvers av bransjer. Sammen har de anskaffet møbler. Avtalen omhandler ikke-medisinske møbler kontormøbler, sosiale møbler og publikumsmøbler, og de første helseforetakene tiltrådte avtalen 1. juni i år.

Konkurransegrunnlag på høring

Tromsø kommune skal anskaffe sykehussenger m.m., og ønsker at kvaliteten på konkurransegrunnlaget optimaliseres. Derfor sendes utkast på anbudsdokumentene til anskaffelsen ut på høring. Alle potensielle leverandører, aktuelle bransjeorganisasjoner og andre interessenter er invitert til å sende høringsinnspill.

Omsorgsbygg med ny anskaffelsesmetode

Omsorgsbygg følger i Nye Veiers fotspor og tar i bruk anskaffelsesmetoden Best Value Procurement på flere barnehager, skriver bygg.no.

Utfordringer med anskaffelser på jernbanen

Det har også vært mangelfull ressursplanlegging og utfordringer i forbindelse med anskaffelser av signalanlegg i Jernbaneverket. Det skriver Riksrevisjonen i sin rapport om den effekten store investeringer i jernbanen har på togtilbudet. Jernbaneinvesteringene har ikke vært styrt godt nok med sikte på løpende forbedring av togtilbudet, heter det.

Utfordringer ved innovative anskaffelser

Forvente at man ved større innkjøp og anbud tar i bruk innovative anskaffelser – innkjøpere bør kjenne til og kunne bruke metodikker som utfordrer hva man egentlig bør anskaffe for å løse den utfordringen man ser innenfor “sitt” ansvarsområde. Det gir bredere innsikt og løsninger. Dette skriver Ferd Sosiale Entreprenærer AS.

Bergens nye anskaffelsesstrategi vedtatt

Bergen bystyret har under vedtatt ny anskaffelsesstrategi for kommunen. Strategien som har seks sentrale mål er bestemmende for alle kommunens anskaffelser, uavhengig av fagområdet. Anbud365 har tidligere omtalt den nye strategien.

Arkitekter og rådgivere til nytt sykehus

Helse Sør-Øst RHF vil i løpet av juni kunngjøre konkurranse for arkitekt- og rådgivertjenester for nytt sykehus på Brakerøya i Drammen. Målet er kontraktsinngåelse før jul, og gjennomføring av forprosjekt i 2018. Det er lagt opp til en fagvis konkurranse fordelt på syv fagområder og hver pakke vil kontraheres separat.

Kvalifikasjonene må stå til kravene

Asko Norge AS mener i et innspill til Nærings- og fiskeridepartementet at det bør være et krav at tilbyder legger frem sine gjeldende kvalifikasjoner når tildelingen skal gjøres, ikke at man kan basere sitt tilbud på hva tilbyder skal kjøpe. Tilbyder bør ikke få maksimal score så fremt kvalifikasjonene ikke står til kravene når tildelingen skal gjøres.

Hvitevarer til riktig pris

Med Elkjøp på plass som leverandør har Sykehusinnkjøp HF for første gang inngått en nasjonal avtale om innkjøp av hvitevarer. Dette skal sikre sykehusene gode produkter til en riktig pris.

Standardavtale om løpende tjenestekjøp

Difi lanserte den nye standardavtalen om løpende tjenestekjøp (SSA-L) i januar i år, og ønsker nå innspill for at avtalen skal bli så god og balansert som mulig.

Kandidater til internasjonal pris

Frem til 30. juni kan man sende inn forslag på kandidater til 2017-utgaven av Procura+-prisene. Vinnerne får utdelt sine priser på en konferanse om innovative anskaffelser i oktober i Estland i år. Det er tre kategorier: Bærekraftige innkjøp, innovative og den mest interessante tilnærmingen til slike (m.a.o kunngjøringen).

Skal effektivisere innkjøp for 1,5 mrd

I den danske regjeringens avtale om regionenes økonomi for 2017 er det avtalt en ambisiøs målsetting om at regionene vil effektivisere innkjøpsområdet med 1,5 mrd. i 2020 i forhold til 2015. Det tilsvarer en gjennomsnittlig årlig besparelse på 300 mrd. Midlene forblir i regionene og kan bl.a. benyttes til å styrke helseområdet.

Langtrukken IT-anskaffelse

En av Sveriges største IT-handler ble også en av de mest langtrukne anskaffelsene på lang tid, skriver inkopsradet.se. Statens inköpscentrals rammeavtaleanskaffelse av bærbare pc-er, surfeplattformer og skjermer med tilbehør ble kunngjort i november 2015. Først nå er det klart for avrop.

100 mill spart på Island

En ny rammeavtale for kjøp av datamaskiner kan spare den islandske staten for rundt 100 millioner i året. Det statlige innkjøpskontoret har gjort avtale med tre selskaper. Prisreduksjoner og betydelige rabatter ble oppnådd. Utstyret det er snakk om, er stasjonære, bærbare datamaskiner, farge og skjerm samt tilbehør.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 9.juni"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.