Offentlige anskaffelser: Stort og smått 12. juni

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 12. juniAdm. dir i Sykehusbygg HF, Terje Bygland Nikolaisen, kan konstatere at kontrakten på 1,4 milliarder mellom Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) og hovedentreprenør HENT nå er signert.

Skriv ut artikkelen

Det offentliges anskaffelser har bidratt til utslippsnedgang, og Digitaliseringsdirektoratet inviterer deg til å mene noe om krav og kriterier for grønne og sirkulære møbelanskaffelser. I Sverige har en region etablert tilbud om akutthjelp for anskaffelser, og Forsvarsbygg er i finalen i kampen om penger til et offentlig-privat innovasjonspartnerskap. Fredrikstad satser på elektriske gravemaskiner og lastebiler på biogass – dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Anskaffelser har bidratt til utslippsnedgang

Norske klimagassutslipp gikk ned med to prosent det siste året, viser foreløpig statistikk. Regjeringen nevner flere tiltak de mener har bidratt til utslippsnedgangen: Forbud mot oljefyring til oppvarming av bygninger, ny lov om offentlige anskaffelser, og ulike støtteordninger for å få ned utslippene.

Innkjøpssenteret vant i retten

Statens innkjøpssenter har i mottatt kjennelse fra Oslo Byfogdembete om at begjæring om midlertidig forføyning i reisebyråanskaffelsen ikke tas til følge. De kommer tilbake med mer informasjon.

Grønne og sirkulære møbelkjøp

Si din mening om nye krav og kriterier for grønne og sirkulære møbelanskaffelser, oppfordrer Digitaliseringsdirektoratet som har laget utkast til veiledning, krav og kriterier. De inviterer alle som ønsker det, til å gi sine innspill innen 14. august.

Konkurranse om flyrute i nord

Samferdselsdepartementet har lyst ut en konkurranse om drift av den regionale flyruten Harstad/Narvik (Evenes) – Bodø. Tilbudsfristen for flyselskapene er 10. august 2020 kl. 12.00. Samferdselsdepartementet tar sikte på å tildele kontrakt i september 2020. Den nye avtalen skal tre i kraft 1. januar 2021 og vare til og med 31. mars 2022.

Sykkelvei med fossilfrie maskiner

Fredrikstad kommune ønsker at elektriske gravemaskiner og lastebiler på biogass skal bygge en ny sykkelvei med fortau. De er villige til å fikse gravemaskin-lading. Kommunen har som mål å redusere klimagassutslippene i kommunen med 60 % innen 2030, og halvparten av denne reduksjonen skal tas allerede innen 2023.

Valgte det dyreste

Reiseselskapet Berg-Hansen gikk seirende ut av konkurransen om å få selge reiser til de såkalte BOTT-universiteta, som inkluderer Universitetet i Bergen. Berg-Hansen får høyeste score på alle punkter – utenom pris. Der kom byrået ut med laveste score, det vil si den høyeste prisen.

Offentlig-privat innovasjonspartnerskap

Forsvarsbygg deltar som finalist i konkurransen til Innovasjon Norge om støtte til gjennomføring av offentlig-privat innovasjonspartnerskap. De ønsker å utvikle et fleksibelt og mobilt byggekonsept, for å oppnå økt bærekraft og kampkraft i Forsvaret. Prosjektene som er valgt ut og som får midler av potten på 75 mill blir kjent 19. juni.

Særlig relevante krav til Bane NOR

Det forventes at offentlige virksomheter går foran i arbeidet med å fremme et seriøst arbeidsliv. Jernbanedirektoratet skal ved tildeling av oppdrag og i oppfølging av inngåtte kontrakter sikre at deres leverandører følger lover og regler. Føringen er spesielt relevant for utbyggeren Bane NOR, heter det i tildelingsbrevet til direktoratet.

Vannbåren varme til Sjøforsvaret

Forsvarsbygg melder at konsortiet BKK og AF har vunnet kontrakten om å bygge, eie og drifte ny energiløsning for Haakonsvern i Bergen. Konsortiet oppretter et nytt felleseid selskap, Haakonsvern Energi AS, som de neste 20 årene skal produsere og levere varmtvann til vannbåren oppvarming på Sjøforsvarets base.

Universitetssykehus til 1,4 mrd

For cirka ett år siden inngikk Universitetssykehuset Nord-Norge HF og HENT en samspillskontrakt om gjennomføring av en forprosjektfase og gjennomføringsfase, der sistnevnte lå inne som en opsjon etter utført forprosjekt. Nå er den endelige kontrakten underskrevet.

Corona forsinker Stockholm-anskaffelse

Trafikförvaltningen i Region Stockholm utsetter anskaffelsen av tunnelbanedriften. Forklaringen er usikkerhet som følge av coronapandemien. Planen var å formelt starte anskaffelsen om ny trafikkavtale i løpet av våren i år, men dette anses ikke mer som hensiktsmessig, skriver Region Stockholm i en pressemelding.

Akutt anskaffelseshjelp

I Sverige er det etablert en «anskaffelsesakutt». Det er Upphandlingsdialog Dalarna som står bak. Tilbudet omfatter kostnadsfri opplæring og fem timers kostnadsfri hjelp når man skal i gang med anbud. Det dreier seg om et regionalt tilbud.

Ideologisk korstog mot konsulenter?

Det er som et ideologisk korstog mot en bransje. Slik betegner Henriette Søltoft, bransjedirektør hos DI Rådgiverne, besparelsene på eksterne konsulenter i den økonomiavtalen, som regjeringen er blitt enige med Kommunernes Landsforening (KL) og Danske Regioner om, ifølge udbudsmedia.dk.

Må sikre miljømerkede kjøp

Folketinget bør sikre at de offentlige innkjøp, som hvert år løper opp i 370 mrd, er miljømerket, skriver Søren Kjærsgaard, formann i Det Danske Miljømærkenævn. Erfaringene viser at det gjør en forskjell når én kommune går foran og ber markedet tilby produkter, som er sertifisert med Svanemærket eller EU-Blomsten, heter det.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 12. juni"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.