Offentlige anskaffelser: Stort og smått 6. april

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 6. aprilOm snaue to uker ønskes årsamlingen til KS Innkjøpsforum velkommen til Bergen. På bildet styreleder i KSI, Lin Helliesen, som åpner årssamlingen18. april.

Skriv ut artikkelen

Viktige møteplasser i de nærmeste ukene for så vel offentlige innkjøpere og leverandører til det offentlige, og markedsdialogen er i full gang hos flere offentlige oppdragsgivere. E-helsedirektoratet mener de har et «stjerneprosjekt» for store leverandører på gang, og BaneNOR foreslår erfaringsstrekning for konkurranseutsetting av drift og vedlikehold på jernbanen. 69 konkurranseutkast er kommet inn i konsept – og designkonkurranse. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Møteplass I: EHF-konferanse 26. april

EHF-konferansen – digital samhandling i anskaffelsesprosessen 2018 arrangeres 26. april. Den er den årlige faglige møteplassen mellom offentlig og privat sektor for erfaringsutveksling og læring om digitalisering av offentlige anskaffelser. Program og påmelding finner du her.

Møteplass II: Etisk handel-konferanse 26. april

Oppdragsgivere i det offentlige skal i sine anbudskonkurranser stille bærekraftskrav til sine leverandører. 26. april har innkjøpere og leverandører en sjelden anledning til å fylle på med kunnskap om hvorfor slike krav, hva som er formål og nytte. Det gjelder årets etisk handel-konferanse i Oslo i regi av Initiativ for etisk handel.

Møteplass III: Årssamling KSI 18.-19.april

Bergen kommune er det lokale vertskapet for årssamlingen til KS Innkjøpsforum (KSI) 18.-19. april. Innbakt i årssamlingen er også årsmøtet for medlemmene i KSI. Anskaffelsesstrategi, kontraktsoppfølging og seriøsitet står sentralt når innkjøpere fra kommuner og fylkeskommuner møtes til sin årlige samling.

Møteplass IV: NHO-konferanse 29. mai

NHOs anskaffelseskonferanse i år arrangeres 29. mai. Overskriften er «markedstilgang skaper nye jobber». Skal det skapes flere jobber, må det bli lettere for små og store bedrifter å slippe til samt å få konkurrere på det store, offentlige markedet, heter det.

Stjerneprosjekt for leverandører

Direktør Christine Bergland i E-helsedirektoratet hevder i Dagens Medisin at den nye nasjonale helseanalyseplattformen er et «stjerneprosjekt» for de store leverandørene. – Nå skal vi ut i markedet og spørre leverandørene om hvordan de skal bidra, og det er ingen fast kostnadsramme nå. Vi skal ut i markedet og få dialog, sier hun.

Dialogkonferanse I: Innovativ anskaffelse

Kommunal- og moderniseringsdepartementet skal i 2020 legge fram en stortingsmelding om innovasjon i offentlig sektor. Departementet skal i den anledning anskaffe prosesstøtte, og de har valgt å gjennomføre konkurransen som en innovasjonsvennlig anskaffelse. I overkant av 30 leverandører deltok nylig på dialogmøtet.

Dialogkonferanse II: Psykisk helsevern

Helse Sør-Øst RHF inviterer 11. april til leverandørkonferanse i forbindelse med anskaffelse av døgnbehandling innen psykisk helsevern (PHV) for behandling av pasienter med spiseforstyrrelser. Samtlige leverandører vil få anledning til å sende inn skriftlige innspill i etterkant av leverandørkonferansen.

Dialogkonferanse III: Milliardprosjekt

Statsbygg skal bygge Norges største universitetsbygg, Livsvitenskapsbygget, i Oslo. Entreprenører og leverandører inviteres til å diskutere hvordan byggeprosjektet kan få en god og tidlig utnyttelse av entreprenørkompetanse. Konferansen finner sted 23.april.  Prosjektet består av et bygg og brukerutstyr med en ramme på hhv 5,6 mrd og 1,1 mrd.

Erfa-strekning for togkonkurranse

Konsernledelsen i Bane NOR foreslår Østfoldbanen som eventuell erfaringstrekning for konkurranseutsetting av drift og vedlikehold. Forslaget sendes nå til drøfting i fagforeningene. Endelig beslutning tas i september.

Forsvarsbygg med OPS-prosjekt

Forsvarsbygg inviterer til prekvalifisering for en OPS-kontrakt (offentlig privat samarbeid) på 50 boenheter på tomten «Brekstad vestre» på Ørland. Kontrakten Forsvarsbygg skal inngå innebærer en leie-, drift- og forvaltningstid på 20 år.

Norges bokpaviljong – 69 konkurranseutkast

Det er registrert 69 konkurranseutkast pr. 28.mars 2018 kl 2359. 5 av utkastene ble levert etter fristen/med mangler. Konkurransen om konsept og design for litteraturpaviljong på bokmessen i Frankfurt 2019 arrangeres av NORLA – Senter for norsk litteratur i utlandet.

På vei mot 2 mrd i felles innkjøp

Regionene i Danmark oppnådd også i 2017 gode resultater ved i økende grad å gå sammen om anskaffelser. I alt 25 fellesanskaffelser fikk de til i fjor – med en samlet kontraktsum på mer end 550 mill. Dermed er regionene godt på vei til å oppfylle målet for innkjøp i 2020 om at 2 mrd av innkjøpene skal være omfattet av felles avtaler.

Innkjøpsprosjekt skal redusere matsvinn

Århus og Københavns kommuner har satt i gang et prosjekt for å redusere matsvinn i leddet mellom offentlige innkjøpere og grossister. Det skal avdekkes omfang og årsak til svinnet i grossistleddet og utvikles metoder til å redusere matsvinn ved hjelp av innkjøp.

Vil kutte konsulentkjøp

Landstingspolitikerne i Stockholm tar ett hardere grep om innkjøp av managementkonsulenter. Målet er å redusere volumene kraftig. I fjor kjøpte Stockholms läns landsting, SLL, konsulenttjenester for 925 mill svenske kroner, melder upphandling24.se.

Vil ikke ha handlingsplan mot korrupsjon

Sverige er i dag ikke like fri for korrupsjon som for noen år siden, skriver inkopsradet.se. Men civilminister Ardalan Shekarabi vil ikke ha noen nasjonal handlingsplan mot korrupsjon, men henviser derimot bl.a. til anskaffelsesstrategien som regjeringen tidligere har lagt fram.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 6. april"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.