Offentlige anskaffelser: Stort og smått 8. februar

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 8. februarKonkurransetilsynet advarer mot åpne legemiddelpriser. Kan øke faren for ulovlig anbudssamarbeid i markedet, mener Kurt Brekke, sjeføkonom i Konkurransetilsynet.

Skriv ut artikkelen

eBevis kommer – skal gjøre at oppdragsgivere kan sjekke om leverandørene er seriøse, millionkjøp uten konkurranse og NHO-hjelp til frittstående hoteller i anbudskonkurranser. Svak konkurranse og uforklarlig prisvekst i skoleskyss-konkurranse, vil ha Lille-Doffin inn i kampen mot a-krim, og KS’ søsterorganisasjon i Sverige vil ha maksfrister for klagebehandling. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Kjøpte for 1,6 mill. uten konkurranse

Ålesundregionens havnevesen har betalt ut 1,6 millioner kroner til OK Entreprenør for utfyllingsarbeid på Flatholmen, uten at det var gjennomført konkurranse om oppdraget. Nå varsles full gjennomgang, skriver Sunmørsposten.

Helseplattform-anskaffelsen snart i mål

Arbeidet med å anskaffe løsning for ny, felles pasientjournal for hele Midt-Norge nærmer seg avslutning. I styremøtet i dag, fredag 8. februar, skal gevinstrealiseringsplan for Helseplattformen behandles. Et forslag om å etablere et selskap for forvaltning av journalløsningen legges også fram for styret.

Svak konkurranse og uforklarlig prisvekst

Det er bare mottatt 3 akseptable skoleskyss-tilbud for 5 kommuner av i alt 26 kommuner, melder Opplandstrafikk. Tilbudene er delvis mangelfulle og prisveksten har vært uforklarlig stor, heter det på selskapets nettside.

eBevis mot arbeidslivskriminalitet

Regjeringen har revidert sin strategi mot arbeidslivskriminalitet. Ett av tiltakene er innføringen av eBevis, som skal lanseres våren 2019. eBevis er et register der offentlige oppdragsgivere kan undersøke at leverandører de kjøper varer og tjenester fra, driver seriøst.

NHO-samarbeid med Sykehusinnkjøp og Statens innkjøpssenter

NHO og NHO Reiseliv har inngått et samarbeid med Sykehusinnkjøp HF og Statens innkjøpssenter. Bakgrunnen er at statlige etater fikk kritikk fordi frittstående hotell ble holdt utenfor konkurransen når hotelltjenester som rom/frokost skulle anskaffes.

Sjekker alle leverandører for ansettelsesform

Arbeids- og velferdsdirektoratet har bedt NAV-fylkene kartlegge sine leverandører av oppfølgingstiltaket når det gjelder ansettelsesform. De vil ha dette blir i orden hos alle leverandører innen oppfølgingstiltaket uten at det i for stor grad går utover brukernes tilbud, opplyser arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie i et svar til Stortinget.

Advarer sterkt mot åpne medisinpriser

Konkurransetilsynet mener åpenhet om legemiddelpriser kan føre til høyere priser som gjør at færre pasienter får tilgang til nye legemidler. – Det kan virke konkurransedempende og øke faren for ulovlig anbudssamarbeid i markedet, sier Kurt Brekke, sjeføkonom i Konkurransetilsynet til Dagens Medisin.

Innkjøpssjef-indeks steg i januar

DNB PMI (Purchasing Managers’ Index (PMI),Norges innkjøpssjefsindeks) for januar i år ble 58,3 poeng, opp 2,4 poeng fra desember i fjor. Dermed ble nedgangen i desember mer enn reversert, og indeksen tyder på at det er en solid aktivitetsvekst i industrien.

Vil ha Lille-Doffin inn i kampen mot a-krim

Byggenæringens landsforening (BNL) i NHO mener det er svært viktig å stille strengere krav til oppdragsgivere og leverandører. Innkjøpsmakten kan og må brukes til å bekjempe arbeidslivskriminalitet. Åpenhet i offentlige innkjøp er viktig, heter det og BNL ønsker at det innføres en enkel kunngjøringsplikt i et Lille-Doffin for små anskaffelser.

Tre skal kjempe om milliard-kontrakt

Statens vegvesen har invitert tre entreprenører til å delta i konkurransen om den største Rogfast-kontrakten. Disse tre skal nå gi tilbud: Implenia/Stangeland AS, Marti tunnel AG og Skanska Norge AS. Kontrakten er anslått til mellom 3 og 3,5 mrd.

Konkurranse om flyruter

Samferdselsdepartementet har lyst ut en konkurranse om drift av regionale flyruter i Sør-Norge. Tilbudsfristen for flyselskapene er 8. april 2019, og det nye tilbudet trer i kraft 1.april 2020, melder departementet.

Offentlig sektor trygg havn for IT-leverandører

Når omverdenen knaker i sammenføyningene er offentlige sektor en trygg havn for IT-leverandører. Fredrik Tamm på Doublecheck tror att investeringene i digitaliseringen fra offentlig sektor tiltar. De seneste tallene som finns tilgjengelig gjennom DS Insikt er fra 2017 da det ble kjøpt for 27,8 mrd., skriver anbud24.se.

Vil ha maksfrister ved klagebehandling

Økte ressurser øremerket for domstolenes behandling av anskaffelsesklager vil kunne redusere samfunnets kostnader med flere milliarder. Det fremgår av en debattartikkel fra Sveriges Kommuner och landsting, der det også slås til lyd for bl.a. maksimale tidsfrister for klagebehandlingen og begrensninger i klagemulighetene.

Veiledning for kjøp av kunnskaps-rådgivning

Bedre anskaffelser med færre omkostninger er felles mål for offentlige innkjøpere og næringslivet. Men hvordan tilrettelegge i praksis et mindre innkjøp enkelt og samtidig sikrer en effektiv konkurranse? En ny veiledning om kjøp av kunnskapsrådgivning under EU.-terskelverdien fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser hvordan.

Sort på hvitt: Offentlige grønne innkjøp betaler sig

Miljøstyrelsen i Danmark har undersøkt og sammenliknet 15 grønne og konvensjonelle produkter og tjenesteytelser. I 11 av tilfellene er de grønne produktene fullt konkurransedyktige på pris, og det er ikke minst miljømerkene Svanen og EU-blomsten som har vært drivere i utviklingen, skriver «Forum for bæredygtige Indkøb».

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 8. februar"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.