Anbud365-kommentatorene (V): Mer tillitsvekkende å se et grundig tildelingsbrev

Anbud365: Anbud365-kommentatorene (II): Mye dukket opp ved forberedelse til nye miljøkravI Innlandet fylkeskommune har de hatt work-shop for å forberede seg på innføringen av skjerpede miljøkrav fra årsskifte. - I 2,5 timer gikk vi ned hovedveien, deretter alle biveier og smug. Labyrinten viste seg å være full av blindveier. Work-shoper skal i sin natur være mulighetssøkende og ende opp i et felles «Eureka». Men vi fant egentlig ikke veien ut, konstaterer Øystein Sætrang, seksjonssjef Anskaffelser i fylkeskommunen og Anbud365-kommentator.

Skriv ut artikkelen

– Det er mer tillitsvekkende å se et grundig tildelingsbrev, spesielt når du ikke er vinner av konkurransen, fremhever Anbud365-kommentator Øystein Sætrang. Han er seksjonssjef Anskaffelser i Innlandet fylkeskommune. Hvis leverandør likevel klager, kan oppdragsgiver, i hvert fall noen ganger, vise til at dette er det redegjort for i tildelingsbrevet.

Sammenhengen mellom kvaliteten på tildelingsbrevene og strømmen av innsynskrav reises i et intervju her på Anbud365 for noen dager siden. I et intervju med Roger Bang Eie hos oss gir Jeanette Berglund, Teamleder innkjøp i Trondheim Renholdsverk, uttrykk for følgende: Oppdragsgivere må jevnt over bli flinkere til å levere gode og utdypende tildelingsbrev, godt forankret iht. regelverket. Man ser for mange lettvinte løsninger, som jeg kan forstå at det bes om innsyn i.

Anbud365 inviterte de som er med i vårt nyetablerte kommentatorkorps til å komme med synpunkter på dette.

To skoler

– Jeg tenker at det har vært to «skoler» innen utarbeidelse av tildelingsbrev; den «enkle» og den «grundige», sier Sætrang. Den «enkle» tenker at her skal vi kun si det aller nødvendigste (og ikke gi leverandør unødig ammunisjon) – og så har vi mer å gå på når innsyn og klager kommer. Den «grundige» går i dybden og tar alt med en gang.

Han heller mot at den siste skolen er den beste – både for oppdragsgiver og leverandør. Og spesielt for leverandør. – Det er mer tillitsvekkende å se et grundig tildelingsbrev, spesielt når du ikke er vinner av konkurransen. Det kan bidra til å roe sinnet. Og hvis leverandør likevel klager, så kan oppdragsgiver, i hvert fall noen ganger, vise til at dette er det redegjort for i tildelingsbrevet, poengterer han, og:

Grundigere brevs muligheter

– Og så hender det jo at evalueringen er feil. At noe er oversett. Og da vil også et grundigere brev gi større mulighet for at 1) at feilen ikke skjer (fordi oppdragsgiver må være grundigere) og 2) om feil skjer, så er det større sjanse for at den blir oppdaget og rettet opp før kontrakt signeres.

Bli den første til å kommentere på "Anbud365-kommentatorene (V): Mer tillitsvekkende å se et grundig tildelingsbrev"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.