NHO–konferanse: Høyaktuelle temaer og «tunge aktører» på rekke og rad

Anbud365: NHO–konferanse Høyaktuelle temaer og «tunge aktører» på rekke og radDirektør Kjetil Østgård i Statens innkjøpssenter (t.h.) og adm. dir Kjetil Istad i Sykehusinnkjøp skal snakke om statlige fellesavtaler på NHOs anskaffelseskonferanse.

Skriv ut artikkelen

En hel serie av hyperaktuelle temaer presentert av «tunge» aktører innenfor offentlige anskaffelser. Offentlige oppdragsgivere, leverandører og fremtredende fagfolk – og politikere – står fram på NHOs anskaffelseskonferanse senere i år. Stikkord er «det gode innkjøp i fremtiden», sentralisering eller forenkling, handlingsrommet i regelverket, eget tilsyn og bestillerkompetanse.

Programmet for NHOs anskaffelseskonferanse 11. mai er nå klart. Her stiller den ene frontfiguren etter den andre opp.  Fra det politiske Norge kommer statssekretær Lars Jacob Hiim i Nærings– og fiskeridepartementet sammen med stortingsrepresentant Else–May Botten fra Arbeiderpartiet. Hun er medlem av næringskomiteen i Stortinget, som har saksansvaret for offentlige anskaffelser. Hennes partifelle, Odd Omland, var saksordfører for nye loven om offentlige anskaffelser. Botten og Hiim skal gi svar på spørsmålet «hva blir det gode innkjøp i fremtiden?».

Forenkling eller sentralisering

I løpet av den siste tiden er så vel Sykehusinnkjøp HF og Statens innkjøpssenter etablert. Foredragstittelen som de to institusjonenes ledere skal bidra under, dreier seg om felles innkjøpsavtaler med spørsmålet om det blir forenkling eller sentralisering. Adm. dir Kjetil Istad i Sykehusinnkjøp og direktør Kjetil Østgård i Statens innkjøpssenter skal stå for det verbale innslaget.

Representanter for OECD har nylig vært i Norge og laget grunnlag for deres kommende vurdering av det norske anskaffelsessystemet. Avdelingsdirektør Dag Strømsnes i Difi leder et nyopprettet styre som skal være strategisk premissgiver for OECD sitt arbeid med å styrke anskaffelsesfunksjonen i OECD-landene og øke læring på tvers mellom landene. På NHOs anskaffelseskonferanse skal han foredra om hvilke utfordringer man i står overfor når det gjelder vårt anskaffelsessystem.

Styrke bestillerkompetansen

Også tidligere direktør for Statens innkjøpssenter, Anders Skumsnes, skal gi av sin kompetanse på anskaffelseskonferansen. Han er nå direktør i Fellestjenester forsvarsmateriell. På konferansen skal han, sammen med avdelingsleder Bente Grønvold Gaarder i Bjørg Fjell Rekruttering, drøfte hvordan bestillerkompetansen kan styrkes. Gaarder er medlem av NHOs bedriftsforum for offentlige anskaffelser.

Daglig leder Siri Engesæth i Factlines AS blir å føre både på NHO–konferansen og på NIMA-dagene i år. Tema på NHO–konferansen er hvordan man kan oppfylle lovkravene om menneskerettighetene i leverandørkjeden. Litt om handlingsrommet i regelverket blir det også – ikke fra Engesæth, men fra advokat Marianne Dragsten, som er nemndsmedlem i Kofa.

Eget tilsyn for offentlige anskaffelser?

Adm. dir Ingrid Dahl Hovland i Nye Veier AS har bidratt til en debatt om etablering av et eget tilsyn for offentlige anskaffelser, ikke ulikt det Konkurrensverket ivaretar i Sverige. Næringsminister Monica Mæland har fram til nå ikke vist synderlig interesse for å etablere et slikt tilsyn. PÅ NHO–konferansen stiller imidlertid adm. dir Dahl Hovland, og Konkurrensverket med enhetssjef Ann Fryksdal.

Bli den første til å kommentere på "NHO–konferanse: Høyaktuelle temaer og «tunge aktører» på rekke og rad"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.