Anbud365 har en viktig rolle i det offentlige anskaffelsesmarkedet

Anbud365: Anbud365 har en viktig rolle i det offentlige anskaffelsesmarkedetAnbud365 er blitt ganske gode i bredden, men har et godt stykke å gå i dybden på det faglige området og for å kunne avsette ressurser til å «grave».

Skriv ut artikkelen

(En Anbud365–kommentar) Det offentlige anskaffelsesmarkedet er modent for en organisert, daglig nyhetsstrøm knyttet til faget/bransjen. Det har det første driftsåret til Anbud365 vist. Vi er godt mottatt – se gratulasjonene vi publiserte tidligere i dag. Våre ukentlige målinger viser dessuten kontinuerlig vekst når det gjelder omfanget av lesere som sjekker inn hos oss. Dette gjør oss ydmyke og fylt av en intens lyst til å bli enda bedre – slik at våre lesere og deres marked stadig finner grunn til å bruke tid på oss.

Ved jubileer, store som små, er det lett å falle i den panegyriske fellen. Det skal vi ikke. Å runde ett år er generelt ingen stor prestasjon. Likevel, hvis du spør de som drev offentlige anskaffelser da EØS–avtalen kom i 1994/1995: Ville dere trodd det var mulig å lage en avis med tre oppslag hver eneste dag bare om offentlige anskaffelser? Oddsen for et ja–svar er skyhøy.

Oppslutningen og interessen fra leserne er svært inspirerende og ganske imponerende. Vi måler hver uke, og hver eneste uke siden lanseringen har vist økte besøks– og abonnenttall. De vi spør, stiller opp som intervjuobjekter, kommer med kommentarer, skriver artikler osv. Dette er jo en form for gründervirksomhet, der betalingen mer er følelsen av å «få det til» enn troen på at dette skal bli noe som er en konkurrent til onkel Skrues pengebinge. Takk til dere alle!

Uavhengighet og nøytralitet

Et viktig poeng som flere understreker, er at det er nødvendig for oss å være uavhengig, nøytrale etc. Vi er helt ut enig i det. Redaktørplakaten gjelder uavkortet. Svært lang erfaring i og nær pressen generelt har vist oss hvor viktig det er. At vi har etablert oss med langsiktige samarbeidspartnere endrer ikke det. Derimot styrker det Anbud365 fordi det koster faktisk å drive en slik en slik publikasjon – og fordi det åpner muligheten for å få enda bedre stoff.

Vi er ganske gode i bredden, men har et godt stykke å gå i dybden på det faglige området og for å kunne avsette ressurser til å «grave». Våre langsiktige samarbeidspartnere er vesentlige bidrag til at vi skal kunne gi dere et enda bedre tilbud, uten å tape det vi har oppnådd. Det er ambisjonen. Vi kan også legge til: Mer debatt.

Kommet en lang vei

Innkjøpsfaget er kommet en lang vei siden EØS–avtalen for drøyt 20 år siden satte en ny standard. Innkjøpssjef Jacob Landsvik ved Universitetet i Oslo gjorde i en artikkel hos oss tidligere i uken en utmerket beskrivelse av denne «reisen». Med Anskaffelsesakademiet etter hvert på plass nås et nytt nivå. I den varslede stortingsmeldingen om offentlige anskaffelser vil kompetanse stå sentralt. Vi ser vår rolle – og ambisjon – å være en brikke i dette løftet: Bidra til daglig oppdatering av hva som skjer, og jevnlig levere faglig dybde til undring og ettertanke. Å holde seg orientert er basis i all kompetanse.

Offentlige innkjøpere og deres leverandører utgjør et marked der den gode handel også innebærer noe mer – samfunnsnytte og etisk forsvarlig atferd. Vår erfaring er at denne fanen holdes høyt. Ettersom det imidlertid er mennesker og penger det handler om, vil det alltid være «brodne kar», som i alle andre fasetter av et samfunn. Forskjellen er at når det gjelder offentlige anskaffelser, er fristelsene i overkant store. Det arbeides imidlertid godt rundt omkring for å hindre at man blir ledet ut i disse fristelsene. Det gjør at vi trives som del av dette markedet.

Tett dialog mellom oss og det markedet vi er i, gir oss inspirasjon, tips og innretning mot noe stadig bedre. Så er det opp til oss å omgjøre dette til lesverdige artikler. Det er vårt fag og vår utfordring. Vi tror vi skal lykkes og fremstå som enda sterkere på 2–årsdagen 10. mars 2018. Følg med!

Bli den første til å kommentere på "Anbud365 har en viktig rolle i det offentlige anskaffelsesmarkedet"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.