Anskaffelsespodden episode 29: Klima- og miljøkrav i offentlige anskaffelser

Anbud365: Anskaffelsespodden episode 29 Klima- og miljøkrav i offentlige anskaffelser

Skriv ut artikkelen

I desember kom Nærings- og fiskeridepartementets forslag om nye regler for miljø- og klimakrav i offentlige anskaffelser. I denne episoden av Anskaffelsespodden gjennomgår Olav E. Haukeli og Christian B. Ellingsen fra Simonsen Vogt Wiig forslaget og diskuterer de ulike sidene ved de alternativene departementet har foreslått.

Denne episoden av Anskaffelsespodden finner du her.

Miljø- og klimakrav kan ivaretas på en rekke ulike måter i offentlige anskaffelser. Departementet har derfor gått bredt ut ved å oppstille flere alternativer og å stille mange spørsmål til høringsinstansene. Er det enkleste og beste å stille et generelt krav om at miljø skal være et tildelingskriterium som må vektes minst 30 %, eller bør oppdragsgivere gis mulighet til selv å vurdere hvordan miljø best kan ivaretas i den enkelte anskaffelse? Bør det føres tilsyn med at slike krav faktisk oppstilles? Et annet spørsmål som oppstår, er om et generelt krav om miljø som tildelingskriterium kan stride mot anskaffelseslovens formål.

Få med deg denne episoden av Anskaffelsespodden for å få et nærmere innblikk i forslaget og hva vi kan vente oss av nye regler til sommeren.

Husk å følge podkasten for å få med deg de siste episodene.

Denne episoden – den 29. – av Anskaffelsespodden kan du høre her.

Spørsmål eller temaforslag? Send gjerne en e-post til podkast@svw.no

Anskaffelsespoddens 29.episode kan du også lytte til her – der finner du også alle tidligere episoder.

Anskaffelsespodden er en podkastserie med spennende og aktuelle anskaffelsesrettslige temaer, i regi av eksperter fra Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig – i samarbeid med Anbud365. Her er det nyttig og faglig relevant påfyll å hente, på en kort og konsis måte.

Bli den første til å kommentere på "Anskaffelsespodden episode 29: Klima- og miljøkrav i offentlige anskaffelser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.