Byr på ny kunnskap om innhold og rekkevidde av uklarhetsregelen

Anbud365: Byr på ny kunnskap om innhold og rekkevidde av uklarhetsregelenForsker ved Universitetet i Bergen, Linda Midtun, tar turen til Oslo: I kjølvannet av sin ferske bok – «Avvikende og uklare tilbud i konkurranser om offentlige kontrakter», skal hun holde foredrag – en form for feiring av å ha levert et verdifullt bidrag til litteraturen på anskaffelsesområdet.

Skriv ut artikkelen

Innholdet og rekkevidden av uklarhetsregelen på anskaffelsesområdet er tema når Linda Midtun, fersk med «anskaffelses-bok», om kort tid begir seg til Oslo for å holde foredrag. Midtun er forsker ved Universitetet i Bergen, og foredraget – i likhet med boken hennes -bygger på hennes prøveforelesning for doktorgraden. Hun tar for deg hvilken betydning uklarhetsregelen har i anskaffelsesretten og hvordan denne skiller seg fra den alminnelige avtalerettslige uklarhetsregelen, både når det gjelder hjemmel, anvendelsesområde og innhold.

Deler av omslag og rygg på Midtuns bok

Midtuns bok «Avvikende og uklare tilbud i konkurranser om offentlige kontrakter» kom nylig på Cappelen Damm Akademisk. Den kan bestilles som innbundet eller ebok på hjemmesiden til forlaget. Boken er resultatet av hennes doktorgradsarbeid ved Universitetet i Bergen. – Boken er tatt godt imot, forteller hun til Anbud365. Dette er et viktig tema og jeg har fått en del gode tilbakemeldinger – det er hyggelig!

Erfaring fra Kofa

Hun har bakgrunn bl.a. fra i sekretariatet til Klagenemnda for offentlig anskaffelser (KOFA), og la der merke til at spørsmål om avvik og uklarheter kommer på spissen i veldig mange saker. Konsekvensen av å håndtere spørsmålet feil har store konsekvenser for både tilbydere som får sitt tilbud avvist for oppdragsgivere som kan få erstatningsansvar.

Ved gjennomføringen av anskaffelser etter regelverket for offentlige anskaffelser mottar offentlige oppdragsgivere ofte tilbud som enten er uklare, eller som på ulike måter avviker fra anskaffelsesdokumentene. Midtun skriver om hvilket rettslig handlingsrom har oppdragsgivere når de mottar slike tilbud.

Fortsatt flere uavklarte spørsmål

Problemstillingen er velkjent innenfor offentlige anskaffelser, men det er fortsatt flere uavklarte spørsmål knyttet til håndteringen av uklare og avvikende tilbud. – Med å skrive boken ønsker jeg å bidra til større forståelse av reglene som regulerer problemstillingen, fremholder hun.  Det dreier seg om tolkning av tilbud og konkurransegrunnlag for å avgjøre om et tilbud inneholder avvik og uklarheter, samt reglene om avvisning og avklaring av uklarheter. Og ikke minst den EØS-retten som de aktuelle bestemmelsene i anskaffelsesforskriften inkorporerer.

7. november holder hun foredrag i et ettermiddagsseminar hos Advokatfirmaet Arntzen de Besche. Seminaret har overskriften “Uklarheter og avvik i anskaffelsesretten – et evig aktuelt tema”.  

Bli den første til å kommentere på "Byr på ny kunnskap om innhold og rekkevidde av uklarhetsregelen"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.