DFØ-konferanse: Ny brukervennlig Doffin klar i april 2023

Anbud365: DFØ-konferanse Ny brukervennlig Doffin klar i april 2023Divisjonsdirektør Dag Strømsnes i Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) ønsket velkommen til konferansen «Digitale anskaffelser - mer enn EHF».

Skriv ut artikkelen

Om snaue to år – april 2023 – avdukes «Nye Doffin» – en brukervennlig løsning der datakvalitet har høy prioritet. Du kan allerede nå kikke inn på «byggeplassen»: beta.doffin.no. På konferansen «Digitale anskaffelser – mer enn EHF» i regi av Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) ble status for arbeidet med den nye kunngjøringsplattformen presentert.

På det meste var det drøyt 270 som var inne for bl.a. å lytte til hva DFØs Thor Steinar Møller og Anna Frantzen hadde å fortelle om arbeidet med Doffin, som – da den ble lansert for et tjuetalls år siden gav Norge en plass helst fremst i køen av gryende digitalisering av offentlige anskaffelser.

Et vesentlig poeng er å gjøre Doffin mer brukervennlig. Skjemaene, som det kan gjøres noe med, skal bli enklere. For å få det til skal brukere involveres i prosessen – oppdragsgivere, leverandører, KGV-leverandører. Også kontakt med andre land, særlig de nordiske skal gjennomføres. Det er om lag 50 felt som det tenkes å gjøre noe med.

Vises mer tilgjengelig

All informasjon i dagens skjema skal være tilgjengelig, men vises på en ny og mer tilgjengelig måte. Hva som er viktig for tilbyder skal prioriteres – når er tilbudsfrist, hva skal anskaffes, hvordan delta i anskaffelsen, hva er markedsmulighetene osv.

Digitalisering gir tydeligere data, og dermed grunnlag for en bedre datakvalitet, både for analyse og for gjenbruk. Nye Doffin skal også gi mulighet for nye tjenester.

Et råd fra DFØ: Tenk nøye gjennom hvordan nye kunngjøringsskjema påvirker deres arkitektur, spesielt når dere anskaffer KGV.

NHOs ønskemål

NHO var invitert med for å signalisere hva som er vesentlig for leverandørene i forbindelse med nye Doffin. To ønskemål ble presentert at NHOs anskaffelsesekspert, advokat Arnhild D. Gjønnes: Et kontraktregister der det fremgår hvem som leverer til det offentlige til hvilken pris, og et eget «rom» for kontrakter som gjelder de små og mellomstore leverandørene. Hun håpet også å få se kunngjøringer under terskelverdiene på nye Doffin.

Noen ytterligere nyheter kom også på dagens konferanse. Det ene gjaldt planene om å lage en veiledning knyttet til eBevis, den andre at det skal skje en forenkling når det gjelder ESPD – tallet på felter skal reduseres, ikke minst slik at de – irriterende? – gjentakelsene skal bort.

Bli den første til å kommentere på "DFØ-konferanse: Ny brukervennlig Doffin klar i april 2023"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.