Erfaringstunge verktøy klare til å hjelpe deg i gang med innovative anskaffelser

Anbud365: Erfaringstunge verktøy klare til å hjelpe deg i gang med innovative anskaffelserNasjonalt program for leverandørutvikling (LUP), her ved programmets leder, Per Harbø, er på banen med planleggingsverktøy for dem som skal i gang med innovative anskaffelser.

Skriv ut artikkelen

Fire planleggingsverktøy skal gjøre det lettere å gjennomføre innovative anskaffelser. Det er Nasjonalt program for leverandørutvikling (LUP) som har utviklet disse verktøyene – basert på ti års kontinuerlig erfaring fra konkret, praktisk gjennomføring av innovative, offentlige anskaffelser. Planleggingsverktøyene er bygget opp som en stegvis reise – gjennom oppgaver som forankring, oppstart, behovskartlegging og markedsdialog.

Verktøyene er tilgjengelig både som arbeidsark, klare for å skrives ut for fysiske møter og i et digitalt format som både kan brukes i digitale og fysiske møter. Det er utarbeidet detaljerte bruksanvisninger for hvert planleggingsverktøy slik at du et eventuelt gruppearbeid kan legges opp på egenhånd. Trengs hjelp, tilbyr LUP hjelp fra en av sine innovasjonspådrivere.

På følgende fire lenker finnes mer stoff om hvert av planleggingsverktøyene, so også lastes ned.

Planleggingsverktøy for ledelsesforankring av innovative anskaffelser

Planleggingsverktøy for oppstart av innovative anskaffelser

Planleggingsverktøy for behovskartlegging av innovative anskaffelser

Planleggingsverktøy for markedsdialog av innovative anskaffelser

Utformet som bordduk

Verktøyene er utformet som en bordduk som anskaffelses-gruppen kan bruke i et planleggingsmøte og underveis i gjennomføringen av anskaffelsen. Bordduken kan printes ut i stort eller mindre format, legges på bordet, og det kan skrives direkte på bordduken, eller gruppa kan besvare spørsmålene i andre dokumenter hvis de vil. Det tilhører en prosessguide til verktøyet, men det er ganske så selvforklarende. Duken inneholder to ark.

Innovative anskaffelsesprosesser er strategiske handlinger som fører til endringer i den offentlige virksomheten, både i måten anskaffelsesprosessen gjennomføres på, og når løsningen som anskaffes skal iverksettes. Prosessene krever innsats og medvirkning fra mange ansatte med ulik kompetanse, funksjoner og roller, og også samhandling med eksterne aktører utenfor egen offentlig virksomhet. Ledelse på topp- og mellom-nivå som bidrar med beslutninger og tilførsel/bruk av ressurser er avgjørende, heter det på innovativeanskaffelser.no.

Bli den første til å kommentere på "Erfaringstunge verktøy klare til å hjelpe deg i gang med innovative anskaffelser"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.