Hvem kaprer Anskaffelsesprisen 2021 – tid for forslag

Anbud365: Hvem kaprer Anskaffelsesprisen 2021 – tid for forslagJuryen for Anskaffelsesprisen 2021 med juryleder Bente Hagelien, DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) i spissen skal velge ut tre kandidater som deltakerne på Anskaffelseskonferansen 2021 skal stemme over.

Skriv ut artikkelen

Anskaffelsesprisen 2021 «Sammen om smartere innkjøp» skal deles ut på den digitale Anskaffelseskonferansen 23. november i regi av Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ). Det er deltakerne på Anskaffelseskonferansen som skal avgjøre hvem som får prisen – de skal stemme over tre kandidater som juryen kommer til å plukke ut. Så nå gjelder det å komme med forslag til gode kandidater! Fristen for å nominere kandidater er 18. oktober.

Prisen deles ut til en oppdragsgiver i offentlig sektor og dens leverandør som har hatt, eller har, ett spesielt godt samarbeid om smartere innkjøp.

Kontrakten som kom ut av anskaffelsesprosessen, må ha virket lenge nok til å kunne se om implementering og kontraktsoppfølging har blitt utført på en optimal måte, og har gitt merverdi for partene. Samarbeidet om kontrakten må ha vist og vise handlekraft og synliggjøre synergier.

Disse kriteriene gjelder

Juryen skal velge ut tre kandidater som deltakerne på Anskaffelseskonferansen 2021 skal stemme over. Følgende kriterier gjelder:

  • Markedsdialog

Det er invitert til åpen dialog med leverandørmarkedet i forkant av utarbeidelsen av konkurransen.

  • Innovasjon

Oppdragsgiver har en åpen behovsbeskrivelse som legger til rette for innovasjon, og gitt markedet mulighet til å vise sine løsninger for å dekke dette behovet.

  • Måling og styring

Kontrakten gir tydelige måleparametere som leverandøren skal måles på i kontraktsperioden (eks. KPI og gevinstrealisering).

  • Digitalisering

For å muliggjøre gjenbruk av data er det brukt digitale verktøy som KGV (Konkurransegjennomføringsverktøy), KAV (Kontraktsadministrasjonsverktøy), bestillingsløsning, og lagt til rette for ordrebehandlingssystem som støtter EHF (Elektronisk handelsformat).

  • Bærekraft

Det er tatt hensyn til menneskerettigheter, klima og miljø, forebygging av arbeidslivskriminalitet og universell utforming, der dette er relevant, i anskaffelsen.

  • Implementering og oppfølging av kontrakt

Implementeringen av kontrakt har vært en suksess og oppleves som god av virksomheten, dens brukere og leverandøren.

Prisjuryen

I årets jury for Anskaffelsesprisen sitter Bente Hagelien, DFØ (juryleder), Arnhild Dordi Gjønnes, NHO, Tanja Huse-Fagerli, KSI, Lennart Hovland, Anbud 365, Heidi Erikstad, Elverum kommune og Dag Stenersen, Betonmast Innlandet. Prosjektledere er Hege Strandhagen og Miriam Odden – begge DFØ

I 2019 vant Elverum kommune og Betonmast Innlandet prisen for prosjektet Ydalir skole, barnehage, idrettshall og aktivitetsarena.

Bli den første til å kommentere på "Hvem kaprer Anskaffelsesprisen 2021 – tid for forslag"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.