Kofa-konferansen med comeback i høst – en rekke godbiter i vente

Anbud365: Kofa-konferansen med comeback i høst – en rekke godbiter i venteTo Kofa-nemndsmedlemmer bidrar på årets Kofa-konferanse: Kjersti Holum Karlstrøm, partner i SANDS Advokatfirma og Kristian Jåtog Trygstad, partner i Advokatfirmaet Mageli.

Skriv ut artikkelen

En av høstens mest tradisjonsrike og viktige konferanser – Kofa-konferansen – gjør comeback i år – 27. oktober. Programmet er ikke helt klart ennå, men en rekke godbiter venter allerede: Avlysning av konkurranse, anskaffelsessaker fra EFTAs overvåkingsorgan og Kofa – og den nye konkurransedirektøren kommer.

Sist Kofa hadde konferanse var i 2020, den gang digitalt som følge av pandemien. Dermed, som Kofa selv skriver i sin omtale av den kommende konferansen – etter to år uten KOFA-konferanse med fysisk deltakelse er det igjen klart for å gjenoppta en tradisjon som startet i 2006.

Det endelige programmet for konferansen som arrangeres 27. oktober (på Scandic Flesland Airport) i Bergen, er ikke klart ennå, men Kofa har lettet noe på sløret for å vise hva som er i vente.

Anskaffelser og EØS-rett

Blant andre kommer Senior Advisor Rachel Harriott fra EFTA Surveillance Authority (ESA) for å si noe om ESAs rolle i offentlige anskaffelser og nylige saker som ESA har avgjort.

Advokat Simen Hammersvik fra Regjeringsadvokaten er en av forfatterne som står bak boken «Oversikt over EØS-retten». På årets KOFA-konferanse tar han for seg de grunnleggende anskaffelsesrettslige prinsippene fra et EØS-rettslig perspektiv.

Kofa-saker siden sist

En populær gjenganger på Kofa-konferansene dukker opp i år også: Advokat og nemndsmedlem i KOFA, Kristian Jåtog Trygstad leder forsamlingen gjennom utvalgte KOFA-saker. På den måten får man raskt får en oversikt over de viktigste sakene – på en pedagogisk måte, heter det.

Også et annet nemndsmedlem i Kofa, advokat Kjersti Holum Karlstrøm, skal i ilden. Hennes tema er avlysning, noe det synes som om mange er opptatt av for tiden. I kjølvannet av Høyesteretts dom i Fosen-Linjen blir det hyppig påberopt at det forelå reell rettslig usikkerhet om holdbarheten av prosessen, som grunnlag for at oppdragsgiver har hatt saklig grunn til å avlyse konkurransen. Så er spørsmålet om hva som egentlig ligger i dette?

Konkurransedirektøren kommer

Konkurransetilsynets nye direktør, Tina Søreide, kommer også. «Offentlige innkjøp, konkurranse og utfordringer forbundet med ulovlig forretningspraksis» er overskriften på det innlegget hun skal bidra med.

Påmelding til konferansen åpner i august, melder Kofa, og – så vidt Anbud365 forstår – flere aktuelle og spennende bidrag kan være på vei inn i programmet for høstens Kofa-konferanse.

Bli den første til å kommentere på "Kofa-konferansen med comeback i høst – en rekke godbiter i vente"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.