Må bli enklere for sosiale entreprenører å vinne offentlige oppdrag

Anbud365: Må bli enklere for sosiale entreprenører å vinne offentlige oppdragDe tre i administrasjonen i gründerbedriften Sisters in Business, fra venstre: Sandra Celine Tollefsen (daglig leder), Marianne Hildeng Vigneau og Farzaneh Aghalo.

Skriv ut artikkelen

Gründerbedriften Sisters in Business i Asker ønsker seg tiltak som gjør det enklere for sosiale entreprenører å vinne oppdrag fra det offentlige. Det er krevende å få kommuner til å bruke bedrifter som vår, heter det, og flere kommuner burde tenke nytt for at sosiale entreprenører kan utvikle seg og skape nye arbeidsplasser.

Sisters in Business AS (SiB) er en pioner innen sosialt entreprenørskap, heter det på nhosh.no. De driver tekstil- og gjenbruksproduksjon og skaper arbeidsplasser for kvinner med flerkulturell bakgrunn. Gründerbedriften med 16 dedikerte ansatte på fulltid. skaper arbeid for kvinner med innvandrerbakgrunn gjennom lokal tekstilproduksjon.

Vant Asker-anbud

– Som sosiale entreprenører er vi viktige for mennesker i utenforskapet. Samarbeid med offentlig sektor, eller salg av produkter og tjenester til dem, burde være en naturlig del av forretningsmodellen. Men det er krevende å få kommuner til å bruke bedrifter som vår, sier daglig leder Sandra Tollefsen i Sisters in Business til NHO Service og Handels nettside. Et lyspunkt er at bedriften nylig vant et anbud i regi av Asker kommune.

Tollefsen mener flere kommuner burde tenke nytt for at sosiale entreprenører kan utvikle seg og skape nye arbeidsplasser.

Stort innovasjonspotensial

-Krav til bærekraft i offentlige innkjøp gjør at sosiale entreprenører nå endelig kan levere tilbud i offentlige anskaffelser som kommunene lyser ut. Sosiale entreprenørskap representerer et stort innovasjonspotensial for offentlig sektor, ifølge Tollefsen.

Hun mener sosiale entreprenører står overfor en betydelig utfordring når det gjelder å vinne offentlige anbud, og det er viktig at det offentlige tar dette på alvor.

Enklere dokumentasjonskrav

– For å innfri bærekraftige potensial er det nødvendig med en endring i regelverket for offentlige anskaffelser. Klare retningslinjer som fremmer og belønner sosialt entreprenørskap og bærekraft er avgjørende. Det må etableres definisjoner, krav og indikatorer som gjør det enklere å vurdere og velge bedrifter basert på deres sosiale og miljømessige hensyn, sier Tollefsen.

Hun legger til et ønske om enklere dokumentasjonskrav i anbudsprosesser og redusert byråkrati.

Bli den første til å kommentere på "Må bli enklere for sosiale entreprenører å vinne offentlige oppdrag"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.