Skal årlig publisere liste over leverandører som selger for minst 100 000 til kommunen

Anbud365: Skal årlig publisere liste over leverandører som selger for minst 100 000 til kommunenOrdfører i Bykle kommune, som nå får innkjøpsreglement, er Jon Rolf Næss (foto: Anders Martinsen)

Skriv ut artikkelen

Årlig skal Agder-kommunen Bykle offentliggjøres en liste over leverandører som selger varer og tjenester til kommunen for over NOK 100 000 ekskl mva. Dette fremgår av kommunens nye innkjøpsreglement, som gir detaljerte anvisninger som de med innkjøpsmyndighet skal holde seg til. Så langt som mulig skal lokale leverandører prioriteres.

Bykle kommune ligger nord i Agder og har om lang 930 innbyggere. I kommunestyret nylig var forslag til innkjøps-reglement til behandling. Det fremgår av saksdokumentene at Norges kemner- og kommuneøkonomers forbund arbeider med et slikt reglement, men for kommunen var de tikke aktuelt å vente på det. Et reglement, heter det, gjør det enklere for kommunen å holde seg til lov og forskrift for offentlige anskaffelser.

Kostnadene ved feil innkjøp kan bli høye, ved f.eks. høyere pris enn nødvendig, klage til Kofa, erstatning for feil innkjøp og lignende, fremgår det av saksdokumentene. Ved å ha et innkjøpsreglement forsøker kommunen å redusere denne risikoen.

Åpenhet

Av reglementet fremgår det at kommunen skal behandle reglementet minst en gang hver kommunestyre-periode. Samtidig skal det årlig offentliggjøres en liste over leverandører som selger varer og tjenester til kommunen for over NOK 100 000 ekskl mva.

Lokalt næringsliv skal bli prioritert så langt som mulig innenfor regelverket, og så langt som det foreligger konkurransedyktige lokale alternativ med tilstrekkelig kompetanse, f.eks. med hensyn til tiltaksklasser ett plan- og bygningsloven.

Miljøeffekt skal måles

Miljøkrav og – kriterier skal brukes, heter det, og effekten av miljøtilpassede innkjøp skal følges opp og måles. Kommunen har mål om å være en nullutslippskommune i 2050.

Kommunen er med i OFA (Offentlig fellesinnkjøp på Agder), det store innkjøpssamarbeidet for kommunene i Agder og fylkeskommunen. I kommunens reglement understrekes det betydningen av at alle ansatte med innkjøpsmyndighet kjenner til disse avtalene – både med tanke på type varer og tjenester, men også handlingsrommet utenfor avtalene.

Bli den første til å kommentere på "Skal årlig publisere liste over leverandører som selger for minst 100 000 til kommunen"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.