Offentlige anskaffelser: Stort og smått 13. september

Anbud365: Offentlige anskaffelser: Stort og smått 13. septemberEtisk handel Norge, her ved daglig leder Heidi Furustøl og seniorrådgiver Magne Paulsrud, har i gang et pilotprosjekt med tema hvordan etiske krav kan følges opp i høyrisikoanskaffelser.

Skriv ut artikkelen

Etisk handel Norge er i gang med et prosjekt for samarbeid ved kontraktsoppfølging, fristen for kandidater til Anskaffelsesprisen nærmer seg, og et roadshow for å løfte kompetansen om arbeidslivskrim, står for døren. Det skal være konferanse om anskaffelse av mat, og i Storbritannia er det ikke mye nåde å få for storleverandører som ikke betaler små og mellomstore bedrifter innen fristen. Statens vegvesen inviterer markedet til å komme med innspill til konkurransegrunnlaget i en stor driftskontrakt. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Minner om Anskaffelsesprisen 2019

Anskaffelsesprisen skal deles ut på Anskaffelseskonferansen 28. oktober. Difi oppfordrer til å komme med forslag til kandidater innen 27. september. Anskaffelsesprisen skal i år deles ut til en oppdragsgiver og leverandør som kan vise til et spesielt godt samarbeid i en anskaffelsesprosess av en vare eller tjeneste.

Revolusjonerende etikk-prosjekt

Av landets 3 000 offentlige virksomheter er det ytterst få som samarbeider om kontraktsoppfølging av etiske krav. Dette skal Etisk handel Norge endre med sitt revolusjonerende prosjekt som vil gi smart, effektiv og bærekraftig kontraktsoppfølging av etiske krav i risikoanskaffelser.

Lære mer om a-krim i offentlige kontrakter

Denne høsten skal Arbeidstilsynet, Difi og Skatteetaten ut til innkjøps-Norge for å øke kompetansen til offentlige innkjøpere om hvordan de kan unngå arbeidslivskriminalitet i sine kontrakter. Påmelding fem ulike steder i landet.

Kategoristrategi for IKT-området

Statens innkjøpssenter er i gang med utvikling av kategoristrategi for IKT-området. Den skal bidra til å sikre en helhetlig planlegging, gjennomføring og oppfølging av statlige fellesavtaler, og etablere grunnlaget for en beste praksis for anskaffelser av bærekraftige, sirkulære løsninger og produkter innenfor IKT-området.

Konferanse om offentlige mat-innkjøp

24. oktober arrangerer Landbruks- og matdepartementet sammen med Fylkesmannen i Vestfold og Telemark en konferanse om gode løsninger for offentlig innkjøp av lokal mat og drikke. Dette er en av aktivitetene under «Gylne Måltidsøyeblikk» som skal bidra til økt fokus på og salg av lokalmat og mer matglede.

Innspill til konkurransegrunnlaget

Statens vegvesen inviterer entreprenørbransjen til å komme med innspill til konkurransegrunnlaget til ny driftskontrakt for riksvegnettet i Gudbrandsdalen. Involvering av tilbydere i utformingen av en driftskontrakt har ikke vært gjort tidligere i regi av Statens vegvesen.

NHO med innspillsmøter om offentlig anskaffelser

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen vil ha innspill fra bedriftene på hvordan offentlig innkjøp kan gjøres bedre. Hvilke kjøreregler tror bedriftene kan gjøre situasjonen bedre?  Dette vil NHO finne ut og inviterer til innspillsmøter om offentlige anskaffelser over hele landet.

Alvorlig skår i hensikten bak Kofa

Det er ikke betryggende når store offentlige innkjøpere ikke selv svarer på klager fra små leverandører, men i stedet bruker eksterne advokater som våpendragere. Det skaper en ubalanse som etter Abelias oppfatning er et alvorlig skår i hensikten bak KOFA som konfliktløser, skriver Abelia-advokat Tore Frellumstad i Finansavisen.

EHF-fakturering fra nyttår

Alle offentlige virksomheter skal fra 2. april 2019 kunne motta standardformatet EHF fakturering 3.0. Etter 1. januar 2020 må også private virksomheter benytte standardformatet EHF fakturering 3.0 i PEPPOL-nettverket.

Påminnelse om å oppgradere til PEPPOL AS4

Fra 1. februar 2020 må alle aksesspunkt ha støtte for bruk av PEPPOL spesifikasjonen for meldingsutvekslingsprotokollen AS4 for å sende og motta faktura og andre handelsdokumenter i PEPPOL-nettverket.

Dialog om ny innkjøpsstrategi

Dansk Erhverv ser frem til en ny strategi på innkjøpsområdet og deltar svært gjerne i en dialog om dette, heter det i en kommentar til økonomiavtalen for Danske Regioner og regjeringen i Danmark har lagt frem.

Tøffe betalingskrav til store leverandører

Tøffe nye regler for rask betaling fra hovedentreprenører/- leverandører til myndighetene i Storbritannia trådte i kraft 1. september. Store foretak må betale 65% av deres fakturaer innen 60 dager ellers risikerer de å holdes utenfor tildeling av offentlige kontrakter. Det er et tiltak først og fremst for å imøtekomme et behov hos SMB.

Finsk fokus på samfunnsvirkninger

Finansministeriet har sammen med Finlands kommunförbund etablert programmet «Verkningsfull offentlig upphandling». Programmet skal fremme samfunnseffektene av de virkemidler som f.eks. benyttes i offentlige anskaffelser.

Innkjøpsverktøy skal redusere byggavfall

Hållbar Utveckling Skåne har sammen med en rekke eksperter i byggsektoren utviklet et anskaffelsesverktøy for å redusere avfall ved nybygg. Byggebransjen står for nesten 30% av Sveriges avfall, skriver uphandling24.se.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 13. september"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.