Pangstart for statlig fellesavtale for ombruk og gjenvinning av IKT-utstyr

Anbud365: Pangstart for statlig fellesavtale for ombruk og gjenvinning av IKT-utstyrAvdelingsdirektør Kjetil Østgård leder Statens innkjøpssenter, som står bak fellesavtalen for ombruk og gjenvinning av ikt-utstyr med Foxway. Den ble inngått 15. februar 2023 og har en varighet på 2 år med opsjon om forlengelse i inntil 2 år.

Skriv ut artikkelen

Pangstart for statlig avtale: Leverandøren Foxway har mottatt over 23 500 statlige ikt-enheter til ombruk og gjenvinning siden februar i år. På fellesavtalen for ombruk og gjenvinning av ikt-utstyr er 155 statlige virksomheter med mer enn 100 000 ansatte er med. Men foreløpig har bare halvparten av dem kommet i gang med å bruke den, fremgår det av en omtale på anskaffelser.no.

Fellesavtalen er inngått av Statens innkjøpssenter i DFØ (Direktoratet for forvalting og økonomistyring).

Nesten 4000 enheter blir nå brukt hos nye eiere, og det er gjenvunnet bl.a. en halv kilo gull, over 300 kg kobber og 230 kg aluminium, samt en hel del bly, tinn, sølv, platina, palladium og indium.

Ombrukgevinst i millionklassen

Gevinstpotensialet for ombruk av PCer er flere millioner kroner, heter det. Fortjenesten på videresalg av utstyret deles mellom den statlige virksomheten som kvitter seg med varene, og Foxway AS. De statlige virksomhetene har totalt fått tilbakebetalt over 2 millioner kroner gjennom avtalen.

Fra avtalens oppstart i februar i år har statsforvaltningen spart miljøet tilsvarende 924 bilers årlige utslipp av CO2 – med utgangspunkt i årlig kjørelengde 13 300 kilometer.

Sikkerhet og arbeidslivsinkludering

Virksomhetene som leverer ikt-utstyr, får egne sikkerhetsskap til brukt ikt-utstyr som transporteres direkte inn til Foxway. Her vil sikkerhetsgodkjente ansatte sortere og registrere alt mottatt utstyr. Hver enhet merkes med et internt ID-nummer som sikrer sporbarhet gjennom hele prosessen.

Statens innkjøpssenter har også stilt krav om arbeidslivsinkludering, hvor 20% av de involverte i gjennomføringen av avtalen må ha nedsatt funksjonsevne eller være personer som ellers hadde stått utenfor arbeidslivet. Foxway gir lønnet arbeid til disse arbeidstakerne.

Bli den første til å kommentere på "Pangstart for statlig fellesavtale for ombruk og gjenvinning av IKT-utstyr"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.