Rådgiver-hjelp for innkjøpere når skjerpede miljøkrav kommer? Godt forslag, sier DFØ

Anbud365: Rådgiver-hjelp for innkjøpere når skjerpede miljøkrav kommer? Godt forslag, sier DFØSamarbeid mellom DFØ og de regionale klimarådgiverne gir økt effekt i form av flere grønne anskaffelser, sier avdelingsdirektør Marit Holter-Sørensen i DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring).

Skriv ut artikkelen

Godt forslag, sier avdelingsdirektør Marit Holter-Sørensen i DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring). Hun sikter til forslaget om å etablere landsdekkende regionale rådgivningstjenester knyttet til DFØ. Det er Fylkesrådet i Viken og Klima Østfold som står bak forslaget. Motivet er å bistå offentlige innkjøpere med best mulig kapasitet og kompetanse når forskriftsendringen om nye, skjerpede miljøkrav kommer ved årsskiftet.

Bakgrunnen for kommentaren er et forslag fra Fylkesrådet i Viken og Klima Østfold basert på erfaringene fra prosjektet «Klimarådgivning i anskaffelser». Ved årsskiftet innføres skjerpede miljøkrav i offentlige anskaffelser. Men forskriftsendringen alene vil ikke automatisk bryte ned innkjøps-Norges reelle barrierer, skriver Viken fylkesråd og Klima Østfold og sikter til mangel på tid samt klima- og miljøkompetanse. Kanskje snarere forsterke dem, poengterer de, og lanserer av den grunn forslag om å etablere landsdekkende regionale rådgivningstjenester. Forslaget går ut på å knytte tjenesten til DFØ. Om tjenesten etableres neste år, som foreslått, vil dette koste staten 50 mill, fremgår det a beregninger Viken fylkesråd og Klima Østfold har gjort.

Godt samarbeid med klimarådgivere

Anbud365 har bedt DFØ om en kommentar til forslaget. – Vi synes at det er et godt forslag fra Fylkesrådet i Viken og Klima Østfold, sier avdelingsdirektør Holter-Sørensen, og: – DFØ har et godt samarbeid med klimarådgiverne som er ansatt på Klimasats-midler. Vi har også fått laget en analyse sammen med Miljødirektoratet av hvordan Klimasatsmidlene til systematisk arbeid med grønne anskaffelser fungerer. Denne rapporten slår fast at samarbeid mellom DFØ og de regionale klimarådgiverne gir økt effekt i form av flere grønne anskaffelser.

Hele Anbud365s omtale av forslaget til fylkesrådet i Viken og Klima Østfold finner du her.

Bli den første til å kommentere på "Rådgiver-hjelp for innkjøpere når skjerpede miljøkrav kommer? Godt forslag, sier DFØ"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.