Offentlige anskaffelser: Stort og smått 14.februar

Anbud365: Offentlige anskaffelser: Stort og smått 14.februarHelse- og omsorgsminister Bent Høie fortalte i et svar til Stortinget om vinnende tilbud hver på ca. 15 000 sider (foto: Borgos Foto AS).

Skriv ut artikkelen

Nye terskelverdier er trådt i kraft, KS Innkjøpsforum inviterer til årssamling og i Danmark har corona-viruset gjort sitt inntog i offentlige anskaffelser. Seminaret som Anbud365 skal ha sammen med Advokatfirma Grette 26. februar, må til større lokaler på grunn av stor interesse. Bane Nor spisser sine krav til samfunnsansvar, ny avtale om kreftmedisin kan gi besparelser på 200 mill., og Hæren holder tilbake renholdspenger fra ISS. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Nye terskelverdier

Nærings- og fiskeridepartementet har justert opp enkelte EØS-terskelverdier for offentlige anskaffelser. De nye terskelverdiene er trådt i kraft. Økningene i EØS-terskelverdiene er minimale denne gangen og de fleste forblir uendret.

Anbud365/Grette-seminar på flyttefot

26. februar inviterer Anbud365 og Grette til gratis frokostseminar med hyperaktuelt tema – virksomhetsoverdragelser i offentlige anskaffelser. På grunn av svært stor interesse må stedet for seminaret flyttes til et større – til Thon Hotel Vika Atrium, Munkedamsveien 45, Oslo. Les mer om seminaret og meld deg på her.

Kommune-innkjøpere samles

KS Innkjøpsforum arrangerer sin årssamling i Ålesund 22.-23. april 2020. Årets samling har ingen åpenbar rød tråd, det er «hummer og kanari», heter det. Gjennom et variert program skal praktiske løsninger og konkrete verktøy presenteres. Det blir også årsmøte for KSI-medlemmer samtidig.

Kan spare 200 mill på kreftmedisin

God etterlevelse av forårets innkjøpsavtaler gir norske sykehus bedre priser på kreftmedisiner. Det kan gi 200 millioner innsparing det neste året.

Spisser sine krav til samfunnsansvar

Som offentlig byggherre har Bane NOR et særlig ansvar for å utvikle en bærekraftig leverandørkjede og arbeide for en seriøs bygge- og anleggsbransje. De spisser nå sine krav til samfunnsansansvar i kontraktene og vil fremover ta en tydeligere rolle i arbeidet med bærekraftig utvikling og langsiktig verdiskaping.

Brannvesenet i Oslo bommet på innkjøp

Brann- og redningsetaten i Oslo har gjort innkjøp på tre rammeavtaler som har gått ut på dato. Det dreier seg om tjenester for 1,2 mill. Avtalene gjelder service for brannbåten, service for reservestrømaggregat og for bevertning, opplyser Oslo kommunes byrådsavdeling for miljø og samferdsel i en pressemelding.

Nytt regime for driftskontrakter

Fra høsten av vil entreprenørene få de første smakebitene av hva nytt kontraktsregime i drifts- og vedlikeholdsmarkedet vil innebære. Men først vil Statens vegvesen vite hva som står på bransjens ønskeliste. Statens vegvesen legger nå planene for hvordan fremtidens drifts- og vedlikeholdskontrakter skal se ut, ifølge bygg.no.

300 mill og 70 IKT-leveranser

Ny avtale sikrer IKT-leveranser til Sjukehuset Nordmøre og Romsdal (SNR). Kontrakten dekker leveranser av moderne informasjonsteknologi og sykehusteknologi til det nye akuttsykehuset på Hjelset og det distriktsmedisinske senteret i Kristiansund. Avtalen har et budsjett på mer enn 300 millioner kroner, og består av 70 IKT-leveranser.

Vinnende tilbud på 15 000 sider hver

Luftambulansetjenesten HF skal følge opp og forvalte kontraktene som er inngått i luftambulansetjenesten. Kontraktene for ambulansefly- og ambulansehelikopter-tjenester bygger på anbudskonkurranser der hvert av de vinnende tilbudene var på om lag 15 000 sider, fremgår det av et svar fra helse- og omsorgsminister Bent Høie til Stortinget.

Hæren holder tilbake renholdspenger

Etter det Forsvarets forum kjenner til er det holdt igjen betydelige utbetalinger som følge av det Hæren mener er sviktende vask fra ISS. ISS har tidligere blitt kritisert for avtalebrudd ved manglende og dårlig vask av Forsvarets eiendom, heter det.

Analyse av arbeidsrettslige krav

Regjeringen i Sverige har vil ha analysert hvordan statlige oppdragsgivere har arbeidet med å stille arbeidsrettslige krav i forbindelse med offentlige anskaffelser. Formålet er bl.a. å øke kunnskapen om hvordan bestemmelsene om slike vilkår tilpasses.

Norsk togseier i Sverige

Norske Vy og SJ skal være operatører av nattogstrafikken til Norrland i Sverige. Vy har vunnet tilbake trafikken mellom Stockholm og Luleå/Narvik etter tolv år med SJ som operatør. Den nye avtalen er fireårig med mulighet til forlengelse i to år.

Finsk strategi-turne

Finlands omforente strategi for offentlige anskaffelser skal offentliggjøres i løpet av høsten i år. I mars skal Samordningsforumet for offentlige anskaffelser på turne til åtte steder i Finland. Der skal innkjøpermiljøene kunne ta stilling til forslagene i strategiutkastet, samt legge frem forslag til innhold i strategien.

Corona-viruset og offentlige innkjøp

Statens og Kommunernes Indkøbsservice i Danmark (SKI) har fra flere leverandører mottatt varsel om mulig force majeure på grunn av utbruddet av corona-viruset. Det påvirker dels den globale etterspørsel på ulike produkter, dels begrenser muligheten for å få levert fra produktionsvirksomheder i Kina.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 14.februar"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.