Offentlige anskaffelser: Stort og smått 21. juni

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 21. juniJernbanedirektoratet har etter oppdrag fra Samferdselsdepartementet utredet alternative pakkeinndelinger og fremdriftsplaner for konkurranseutsetting av persontrafikktjenester i Østlandsområdet. På bildet jernbanedirektør Kirsti Slotsvik.

Skriv ut artikkelen

Difi lanserer FAQ-tjeneste, påmelding til konferansen Dialog 2019 er åpnet, og Lørenskog kommune har gjennomført en karbonnøytral anskaffelse. Arbeiderpartiet i Stortinget vil slå hardere ned på de useriøse, og på lederplass tar nyhetsbrevet Renholdsnytt offentlige innkjøpere fatt. Den svenske regjeringen har fått råd om at offentlige anskaffelser er ett av tre nøkkelområder i omstilling til sirkulær økonomi. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Ny Difi-tjeneste: Spørsmål og svar

– Vi håper at dette blir et nyttig supplement til Difis generelle veiledning, sier fagdirektør Trygve Olavson Laake i Difi. Bakgrunnen for den nye nettsiden er at mange henvender seg til Difi med ulike spørsmål om anskaffelser, alt fra hvor de finner relevant anskaffelsesregelverk til hvilke klagemuligheter de har.

Dialog 2019 24. september

NIMA Utdanning – NHO Service og Handel ønsker for fjerde gang velkommen til årets viktigste møtested for offentlige oppdragsgivere og deres leverandører. Denne gang er datoen 24.september, og arrangementet foregår i Næringslivets Hus. Program og påmelding for Dialog 2019 finner du her.

Ap.: Utelukkes fra fremtidig anbud

Arbeiderpartiet mener at hovedentreprenøren må få et langt klarere ansvar for at også eventuelle underleverandører oppfyller kontraktsvilkår. Brudd på kontraktsvilkår må få større rettslige konsekvenser, som f.eks. at de utelukkes fra framtidige anbud, sa Ruth Grung (A) i stortingsdebatten om meldingen om offentlige anskaffelser.

Krav om skolering av innkjøpere

Alle som jobber med innkjøp må skoleres og vi må kunne stole på at de vet hva de holder på med. Dessverre kan vi ikke det i dag, og vi kan ikke annet enn å forlange at det offentlige skjerper seg kraftig, heter det på lederplass i Renholdsnytt.

Gjort karbonnøytrale innkjøp

Med bakgrunn i kommunestyrets vedtatte energistrategi for kommunale bygg i Lørenskog kommune er det nå foretatt karbonnøytrale innkjøp. Kommunen har foretatt kjøp av opprinnelsesgarantert strøm hvor kommunen også støtter et konkret prosjekt med etablering av solceller i et område uten strøm.

Klimagassutslipp og ny Mjøs-bru

Nye Veier har kunngjort konkurranse om utbygging av firefelts motorvei fra Moelv til Roterud, inkludert bygging av ny Mjøs-bru. Oppdraget har en anslått verdi på ca. 2,5 mrd. Den entreprenøren som klarer å minimere klimagassutslippene ved bygging mest, treffer godt på ett av de viktige målene for bruprosjektet, ifølge en pressemelding.

SJ Norge fikk Trafikkpakke Nord-kontrakt

Jernbanedirektoratet har besluttet at trafikkavtalen for togtilbudet på Dovrebanen, Rørosbanen, Raumabanen, Nordlandsbanen, Trønderbanen og Meråkerbanen skal tildeles SJ Norge.  Kampen om kontrakten sto i sluttfasen mellom SJ Norge og Vy Tog, og det var tett og jevnt, heter det i en pressemelding. Trafikkstart 7. juni 2020.

Konkurranseutsetting av togtjenester

Jernbanedirektoratet har etter oppdrag fra Samferdselsdepartementet utredet alternative pakkeinndelinger og fremdriftsplaner for konkurranseutsetting av persontrafikktjenester i Østlandsområdet. Det anbefales å dele inn Østlandet i to trafikkpakker.

En av landets største bemanningsavtaler

HR- og rekrutteringsselskapet Randstad har fått en av landets største bemanningsavtaler, heter det i en pressemelding fra bedriften. Den nye avtalen med Sykehusinnkjøp innebærer at Randstad kan bli den største aktøren som leverer sykepleiervikarer til norsk helsevesen de neste fire årene.

Kontraktuelt overformynderi

Det går uttrykkelig frem av regelverket for offentlige anskaffelser at der det finnes fremforhandlede og balanserte kontraktsstandarder, skal disse som hovedregel benyttes. Når det offentlige selv anser seg best skikket til å utarbeide avtaler, er det et dypt skår i lovgivers intensjon, skriver advokat i Abelia, Tore Frellumstad på bygg.no.

Anskaffelser blir sirkulært fokusområde

Delegationen för cirkulär ekonomi prioriterer tre nøkkelområder i omstillingsarbeidet, melder inkopsradet.se. I tillegg til offentlig anskaffelser rettes søkelyset mot plast og utforming av sirkulærøkonomi. Delegationen för cirkulär ekonomi er et rådgivende organ for den svenske regjeringen

Bærekraft øverst, pris ned

Klima er det viktigste politiske område i danskenes bevissthet, men prisen er fortsatt det viktigste parameter når offentlige institusjoner kjøper inn. Det er på tide at det offentlige går foran og setter bærekraftige innkjøp øverst på dagsordenen, skriver Louise Koch i Dell Technologies, og Mikkel Stenbæk Hansen i Dansk Initiativ for Etisk Handel.

Finsk tilsynsrapport

Finske Konkurrens- och konsumentverket (KKV) publiserer hvert år en rapport fra sin virksomhet – å overvåke offentlige anskaffelser. I 2018 la KKV inn fem saker for Marknadsdomstolen (klageorgan for finske anskaffelser) og i seks tilfeller av den administrative pålegg til den aktuelle oppdragsgiveren.

Kopler innkjøpsbehov med finansiering

ICLEI Europe inviterer innkjøpere til å benytte muligheten til å samvirke med leverandører og offentlige myndigheter for å oppdage og skape innovative og bærekraftige løsninger for sine behov. ICLEI kopler gjerne innkjøperes planer og behov med finansierte prosjekter, slike som f.eks. EU-plattformen Big Buyers Initiative.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 21. juni"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.