Offentlige anskaffelser: Stort og smått 23. august

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 16Bjørne Grimsrud, konstituert vegdirektør, har suksess med ferjekontrakter (foto: Knut Opeide, Statens vegvesen).

Skriv ut artikkelen

Sykehusinnkjøp skal bistå Forsvaret i helserelaterte kjøp, Difi lanserer veiledning om skytjenester, og vi får foran en høst tettpakket med interessant konferanser for innkjøpere og leverandører til det offentlige. Det er tid for å komme med kandidater til årets utgave av Anskaffelsesprisen, gigantiske kontrakter skremmer rørleggerne, og en entreprenører mener at kommunene velger gamle vannløsninger – i frykt. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Viktige datoer for offentlige innkjøpere og leverandørmarkedet:

Anskaffelsesprisen 2019

Anskaffelsesprisen skal deles ut på Anskaffelseskonferansen 28. oktober. Foreslå kandidater innen 27. september, oppfordrer Difi.

Ny veiledning om skytjenester

Skytjenester er skalérbare tjenester som blir leverte over nett. I en ny veiledning fra Difi finner du mer om fordeler og utfordringer. Du finner også ut hvordan du gjør en anskaffelse.

Sykehusinnkjøp + Forsvaret = sant

Frem til nå har Sykehusinnkjøp HF bare gjort innkjøp for helseforetakene, men fremover skal man også bidra til Forsvarets helserelaterte innkjøp. Forsvaret har over tid ønsket et slikt samarbeid, understreket helseminister Bent Høie på besøk hos Sykehusinnkjøp. –

Livredde, velger gamle vannløsninger

Kommunale beslutningstakere er livredd for å bli beskyldt for korrupsjon eller feil saksgang i forbindelse med anskaffelser at de velger de gamle vannløsningene. Det er åpning for å inngå avtale om utviklingsprosjekter uten å komme på kant med regelverket for offentlige anskaffelser, heter det fra entreprenørselskapet Kjeldaas AS i VVS-aktuelt.

Gigantiske anbud skremmer rørentreprenører

Rørentreprenørene Norge har advart mot at gigantiske offentlige anbud skremmer mange bedrifter i den norske rørbransjen, fordi risikoen blir for stor. Resultatet er at kontraktene dermed ofte går til utenlandske aktører, samt til store selskaper uten egne fagarbeidere og lærlinger, som dermed er avhengig av innleie, heter det i VVSForum.

Suksess med ferjekontrakter

Vegvesenets suksess i ferjebransjen har stor overføringsverdi til andre bransjer både her og i utlandet for å oppnå klimamål og næringsutvikling. Innretningene av kontraktene, åpen dialog underveis og nok tid i både utviklings- og driftsfasen har vært viktig for å lykkes, skriver vegnett.no.

Bruk av eiers kontrakter

Styret i Helse MidtNorge har bedt om en juridisk vurdering av om Helseplattformen AS kan benytte seg av om konsulentavtaler som opprinnelig ble inngått med Helse Midt-Norge RHF. Helse Midt-Norge RHF vil ha største eierandel i Helseplattformen, dvs. eie minimum 51%. Trondheim kommune mfl. vil etter hvert komme inn på eiersiden.

Historisk ammunisjonskontrakt

Det er inngått en historisk avtale om levering av ammunisjon til det norske Forsvaret. Kontrakten har en ramme på 1,7 milliarder kroner og er den største ammunisjonskontrakten som er inngått i Norge.

LO: Offentlige tjenester bør løses i egenregi

Vårt utgangspunkt er at det offentlige bør løse sine oppgaver med egne ansatte så lenge det er snakk om ordinær drift. Når det gjelder de løpende tjenestene, så er utgangspunktet vårt at offentlig finansierte tjenester bør utføres av offentlig ansatte, sier LOs Roger Haga Heimli til Fri fagbevegelse.

Alle får ikke velge ehandel-system selv

Regjeringen i Sverige vil begrense statlige myndigheters valgfrihet ved anskaffelse av system for ehandel. I en promemoria foreslås å gjøre Statens servicecenters tjenester obligatoriske. Ifølge forslaget skal de virksomheten som regjeringen bestemmer, slutte seg til senteres tjenester for elektronisk bestilling og fakturering, skriver inkopsradet.se

Her kan du finne kravspesifikasjoner til matvarer

Fokus Fødevarer er et elektronisk verktøy, som gjør det enkelt å finne kravspesifikasjoner til – og faktainformasjon om – konvensjonelle og økologiske grønnsaker, grise-, okse- og kalvekjøtt, pålegg og fjærkre i forbindelse med anskaffelser.

8 mill i svensk overtredelsesgebyr

I Sverige krever Konkurrensverket at domstolene skal ilegge Karolinska institutet 8 mill i overtredelsesgebyr. Påstanden er at Karolinska har hastekjøpt inn molekylbiologiske produkter for 126 mill uten at det var grunnlag for å velge en slik prosedyre.

Skal bygge og drifte datasentre

Britiske myndigheter har gjort rammeavtale med 32 leverandører med sikte på å bygge og drifte datasentre for offentlige virksomheter. Avtalens størrelse er om lag 4,4 milliarder norske kroner, og omfatter hele datamaskin-verdikjeden, leser vi på publicspendforum.net.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 23. august"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.