Offentlige anskaffelser: Stort og smått 29. mars

29.03.2019: Offentlige anskaffelser Stort og smått 29. marsFra Anskaffelsesdagen i Bergen. På talerstolen professor Robert C. Bordone fra Harvard University.

Skriv ut artikkelen

Det inviteres til viktig læringsarena i Difi-regi for digitalisering av anskaffelser – EHF-konferansen. Statkraft samler store leverandører til felles front mot arbeidslivskrim, innovasjonspartnerskap i Oslo et steg videre, og Statens vegvesen holder tilbake millionbeløp for brudd på lønns- og arbeidsvilkår. København kommune krever at tjenesteytere på kontrakt bruker miljøvennlig transport, og i Danmark tilbys miljøsjekk av kommende anskaffelser. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

EHF-konferansen 2019

Difi inviterer til EHF-konferansen 2019 – «Heldigitale anskaffelser – dagens teknologi muliggjør digitale anskaffelser». Den går av stabelen 24. april. Offentlige oppdragsgivere, leverandører og markedsaktører kan der komme sammen for å lære av hverandre, finne inspirasjon, og diskutere fremtidens digitale anskaffelser.

Anskaffelsesdag i Bergen for tredje gang

130 deltok på Anskaffelsesdagen 2019 i Bergen som for tredje gang ble arrangert nylig. SimonsenVogtWiig, Inventura og Innkjøpsforeningen er arrangører. Blant rekken av gode foredragsholdere var professor Robert C. Bordone fra Harvard University det klare høydepunktet. Han er en internasjonal kapasitet når det gjelder forhandlinger.

Felles front mot arbeidslivskriminalitet

Etter flere tilfeller av alvorlig arbeidslivskriminalitet i leverandørkjeden, samler Statnett nå et utvalg av sine største leverandører i en felles innsats for å bekjempe ulovlig og uetisk praksis i arbeidslivet.

Et steg videre for innovasjonspartnerskap

C3 – Centre for Connected Care, Sunnaas sykehus og Oslo kommune inviterer næringslivet til deltakelse med å utvikle nye løsninger for slagrammede pasienter. Nå er partnerskapet kommet et steg videre i prosessen og kunngjøringen ligger ute på Doffin, melder Nasjonalt program for leverandørutvikling.

Ny anbudsstrategi i veibygging

Nye Veier er i ferd med å innføre en ny anbudsstrategi, og i prosjektet E6 Melhus – Kvål skal det for første gang her i landet brukes en såkalt IPD-kontrakt (integrert prosjektleveranse). Kortversjonen er at det skal etableres et langt tettere samarbeid mellom byggherre, entreprenører og konsulentfirma enn i dag, melder bygg.no.

Tar i bruk markedsdialog

Noe av utfordringen har vært at en tidligere gjerne har kjøpt mer av det samme, det som en har, istedenfor å gå ut i markedet og spørre etter nye løsninger. Dette er nå en del av det nasjonale selskapet Sykehusinnkjøps arbeid og strategi, svarte helseminister Bent Høie i spørretimen i Stortinget sist

Varsler tilbakehold av 3,4 mill

Statens vegvesen fortsetter kampen mot arbeidslivskriminalitet. Det er nå varslet tilbakehold av 3,4 millioner kroner ovenfor et tsjekkisk selskap etter lønnskluss. – Vi har avdekket svindel hvor bulgarske arbeidere mottok bare om lag halvparten av lønnen de har krav på, sier Jon Molnes – som leder krimseksjonen i Statens vegvesen.

Nye bropanservogner til Forsvaret

Forsvarsmateriell signerte nylig kontrakt for anskaffelse av nye bropanservogner med Krauss Maffei Wegman (KMW). Kontraktsverdien på anskaffelsen er 490 millioner norske krone.

Standardkontraktene til revisjon?

Benytter du standardkontrakter i ditt arbeid innenfor bygg, anlegg og eiendom? Standard.no ønsker synspunkter på standardene slik at de kan bli enda bedre.

To konkurranser om Ibsenbiblioteket

Skien kommune utlyser to plan- og designkonkurranser om Ibsenbiblioteket i Skien. Konkurransene er begrensete plan- og designkonkurranser og mer info kommer når det nærmer seg utlysningsdato som vil være i mai 2019.

Gir anskaffelsesplaner miljøsjekk

Miljømærkning Danmark tilbyr nå å gi offentlige oppdragsgivere en miljøsjekk av sine anskaffelsesplaner. Det innebærer å vurdere i hvilke de aktuelle, kommende anskaffelser man med fordel kan bruke miljømerkene for å sikre at produktene lever opp til strenge miljø- og kjemikaliekrav.

Krav om grønn transport hos leverandører

Når en låsesmed, vinduspusser eller annen leverandør fremover kjører ut til et oppdrag i Københavns kommune, skal det foregå i en miljøvennlig bil. Det er målet med et nytt krav fra kommunen. Fra august vil kommunen i alle fremtidige anskaffelser bare velge leverandører som kan levere varer eller tjenesteytelser i en slik bil.

80% klimaeffekt ved tekstilgjenbruk

Region Skåne har arbeidet med å analysere tekstilprodukter der man ser at det er potensial ved å bytte til et alternativ som påvirker miljøet mindre og gir sikrere leverandørkjede. I 2018 gjennomførte regionen en markedsanalyse og identifiserte et nytt tekstil i flerbruksmateriale som betød 80% reduksjon av kulldioksyd.

Finsk konkurranse om beste anskaffelse

Rådgivningsenheten för offentlig upphandling i Finland arrangerte nylig en konkurranse om hvilken offentlig virksomhet som leverte den beste offentlige anskaffelsen. Vinner ble kommunen som hadde gjort avtale om en helt ny modell for tjenester innenfor barnevern. To andre kommuner, deriblant Helsingfors, ble hederlig omtale til del.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 29. mars"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.