Offentlige anskaffelser: Stort og smått 7.februar

Anbud365: Offentlige anskaffelser: Stort og smått 7.februarHelse- og omsorgsminister Bent Høie skal evaluere Nye metoder, og til formålet vil han ta i bruk en åpen konkurranse (foto: Borgos Foto AS).

Skriv ut artikkelen

Offentlige anskaffelser er et viktig virkemiddel i arbeidet med det grønne skiftet, sier klima- og miljøstatsråden. Regelverket er tidvis en hindring for utvikling, mener en næringslivsleder. Flere innovasjonspartnerskap er på gang – med stor interesse, og 100 arkitektfirmaer har meldt seg på konkurransen om å få tegne en brannstasjon i Oslo. Interessen for dynamisk innkjøpssystem er klart på vei opp i Sverige. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Evalueringsskjemaer for bygg og anlegg

Dagens PDF-skjema for evaluering av leveransen for arkitekt og rådgiver og entreprise blir nå erstattet av elektroniske skjemaer i Microsoft Forms. Digitaliseringsdirektoratet ønsker dine innspill til hvordan innholdet kan bli best mulig.

Mener anskaffelsesreglene hindrer

Blue Logic er verdensledende på trådløs lading. De mener regelverket rundt offentlige anskaffelser er en hindring for en del utvikling. Idéene bobler og Norge må få på plass et regelverk for pilotprosjekt, slik at det offentlige kan gå foran med testing, hevdet en representant for selskapet på et møte i Næringsforeningen i Stavanger.

Viktig virkemiddel i det grønne skiftet

Offentlige anskaffelser som etterspør morgendagens løsninger er et viktig virkemiddel til å oppnå det grønne skiftet, sa klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn på Enovakonferansen. Han varslet en handlingsplan for klima- og miljøvennlige innkjøp.

Interesse for innovasjonspartnerskap

Sykehuset Østfold HF inviterte nylig markedet til dialog om innovasjonspartnerskapet «Sikker prøvetaking og analyse i hjemmet utført av pasient». Rundt 25 leverandører fikk treffe fagpersoner fra ulike avdelinger på sykehuset og deres samarbeidspartnere Sykehusinnkjøp, Sykehuspartner og Vestre Viken HF, melder innovativeanskaffelser.no.

Nytt innovasjonspartnerskap på beddingen

I løpet av 2020 vil Vestre Viken HF gjennomføre en konkurranse for å inngå ett eller flere innovasjonspartnerskap som har til formål å utvikle nye løsninger for videobasert dialog med innringer til akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK). Markedsdialogen har gitt mange gode innspill som er tatt hensyn til i arbeidet med konkurransegrunnlaget.

100 arkitekter vil tegne brannstasjon

Da fristen for å levere tilbud på Sentrum brannstasjon i hovedstaden gikk ut, var det kommet inn 100 tilbud, ifølge arkitektur.no. Etablering av ny brannstasjon i Bjørvika henger sammen med at dagens Hovedbrannstasjon skal fraflyttes for å bli en del av det nye Regjeringskvartalet.

Markert ned i januar

DNB PMI (innkjøpssjefsindeks) for januar avtok med 4,1 poeng til 50,9, det laveste nivået på tre år (unntatt den lave indeksen i juli i fjor). Det var særlig indeksen for sysselsetting som falt i januar, men også ordreindeksen og produksjonsindeksen gikk ned.

Konkurranse om 200 nye lokaltog er i gang

Norske tog AS har åpnet konkurransen for anskaffelsen av nye lokaltog. Disse togene skal erstatte dagens lokaltog Type 69 på linje L2 Stabekk – Oslo – Ski. Hovedleveransen vil være 30 togsett med opsjoner for kjøp av ytterligere 170 togsett. Det er planlagt tildeling av kontrakt i desember i år.

Åpen konkurranse om Nye metoder

Helse- og omsorgsdepartementet vil sette i gang en evaluering av Nye metoder. For å sikre at evalueringen blir uavhengig, vil departementet lyse ut oppdraget som en åpen konkurranse, opplyste helse- og omsorgsminister Bent Høie i et svar på et skriftlig spørsmål fra Stortinget.

Sier opp ansatte før anbud er avklart

FriFagbevegelse kritiserer Vy-selskapet Trafikk­service for å si opp 23 renholdere før et anbud om å rengjøre tog er avklart, skriver renholdsnytt.no. NSB Trafikk­service kan fortsatt vinne anbudet om å vaske tog for svenske SJ. Likevel har de sendt oppsigelse til de ansatte, skriver LO-organet FriFagbevegelse (FF).

Ingen svensk tro på spesialdomstoler

Å redusere saksbehandlingstiden er viktig. Men spesialdomstoler er ingen vei vi kommer til å velge, sier sivilminister Lena Micko i et intervju med Upphandling24. Fokus er i stedet å forhindre at anskaffelser påklages.

Hjelp og støtte for dynamisk innkjøpssystem

Bruken av dynamisk innkjøpssystem øker i Sverige. Upphandlingsmyndigheten har laget en webbasert støtte for dem som begynner å bruke systemet og vil vite mer om fordelene og hvordan det fungerer.

På engelsk under terskelverdiene

Når man skal kunngjøre en anskaffelse under terskelverdiene med klar grenseoverskridende interesse, gir det god mening å lage kunngjøringsmaterialet på engelsk. Rådet kommer fra danske Statens indkøb, som har laget tre maler til formålet.

Hva mener egentlig EU-domstolen?

Klagenævnet for Udbud har besluttet å utsette en sak fordi man ønsker å stille en rekke spørsmål til EU-domstolen først. Forklaringen er at flere av domstolens premisser i en sak som gjelder begrensning av rammeavtaler (C-216/17), åpner for fortolkningsmessig tvil om rekkevidden av dommen.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 7.februar"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.