Ble klaget inn for Kofa – da tok de grep

Anbud365: Ble klaget inn for Kofa - da tok de grepPå bildet, Torgeir Strøm, direktør i Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (foto: DSS).

Skriv ut artikkelen

Da en leverandør klaget Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) inn for Kofa, tok de grep, riktignok midlertidig. I den aktuelle rammeavtalen hadde DSS åpnet for direktetildeling til leverandørene ved avrop under NOK200 000. Regelbrudd, mener klageren, som fikk best totalscore og mente seg dermed være prioritert leverandør ved direktetildeling opp til denne grensen. I påvente av Kofa-avgjørelsen senket imidlertid DSS grensen, slik at det over NOK 100 000 inntil videre alltid skal gjennomføres minikonkurranse.

Det var i oktober i fjor at DSS inngikk en felles parallell rammeavtale for oversettelse fra norsk til engelsk med fire leverandører. Blant disse var Semantix, som nå har klaget DSS inn for Kofa.

Semantix, grunnlagt i 1969, er en del av New York-baserte TransPerfect, verdens største leverandør av språktjeneste. Semantix er samtidig verdens 20. største språkselskap.

Høyest totalscore

I meddelelsesbrevet til leverandørene i forbindelse med inngåelse av rammeavtalen hadde DSS oppgitt rangeringen mellom de fire på avtalen. Av den fremgikk det at Semantix var den leverandøren som fikk høyeste totalscore.

De fremgikk også av avtalen at DSS hadde lagt til grunn at avrop under NOK 200 000 ekskl. mva. kunne tildeles direkte til leverandørene på rammeavtalen. Semantix mener at dette er et brudd på anskaffelses-regelverket. De hevder i stedet at de skal være prioritert leverandør på avrop mellom 100 000 og 200 000 kr ekskl. mva. når det ikke foretas minikonkurranse.

Midlertidig grep

Dermed har DSS varslet departementene at de gjør et midlertidig grep i avtalen. De endrer måten det foretas avrop på rammeavtalen. Terskelen for minikonkurranser senkes fra NOK 200 000 ekskl.mva til NOK 100 000 ekskl.mva.

Det betyr at så lenge skal det gjennomføres minikonkurranser ved avrop med en verdi over 100 000 kr ekskl. mva. Er verdien på avropet under 100 000 kr ekskl. mva. gjennomføres avrop fremdeles ved direktebestilling til en av rammeavtaleleverandørene, heter det i varslet fra DSS.

Bli den første til å kommentere på "Ble klaget inn for Kofa – da tok de grep"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.