Offentlige anskaffelser: Stort og smått 10. februar

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 10. februarAdministrerende direktør Kjetil M. Istad i Sykehusinnkjøp kan notere seg for rekordbesparelser og leverandør-revisjon.

Skriv ut artikkelen

I 2016 sparte sykehusene 2,5 milliarder ved rabatter på de såkalte LIS–anbudene (Legemiddelinnkjøpsamarbeid). Sykehusinnkjøp gjennomfører en revisjon av leverandører av sykepleievikarer. Anken i den såkalte «konvolutt–saken» er trukket (entreprenøren som leverte tilbud på feil adresse). Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Bestillingsløsning og katalogverktøy fra Difi

Difi har nå publisert en veiledningspakke i betaversjon for anskaffelse av bestillingsløsning og katalogverktøy. Difi tar gjerne imot innspill både fra oppdragsgivere og leverandører.

Sykehusene sparte 2,5 mrd i fjor

Aldri før har rabattene gitt gjennom LIS-anbudene ført til høyere beregnede besparelser for sykehusene. De samlede rabattene oppnådd ved alle LIS-anbud for legemidler utgjorde i fjor cirka 2,5 milliarder. Dette er den største besparelsen siden det første LIS-anbudet i 1995, ifølge Dagens Medisin.

Sjekk av sykepleievikar–leverandører

På vegne av de fire regionale helseforetakene gjennomfører nå Sykehusinnkjøp HF en revisjon av leverandørene av sykepleiervikarer. Revisjonen blir gjort for å sikre at kvaliteten på tjenestene er i tråd med de inngåtte rammeavtalene. Den blir gjennomført av Deloitte, som en uavhengig tredjepart.

Konkurransegrunnlaget for helseplattformen

Konkurransegrunnlaget for anskaffelse av ny løsning for pasientjournal for Midt-Norge er nå sendt ut til leverandørene i konkurransen. De fem leverandørselskapene passerte nåløyet i desember og ble invitert videre i konkurransen. Nå har de frist til 3.mai for å komme med sine innledende tilbud.

Forsvarsanskaffelse førte til søksmål

Selskapet Blue Aerospace har tatt ut søksmål mot staten ved Forsvarsdepartementet i forbindelse med anskaffelse av nye flyslepetraktorer til Forsvaret med krav om erstatning. Grunnen til dette er at Blue Aerospace mener de burde ha vunnet kontrakten om leveranse av flyslepetraktorer til Forsvaret.

Trekker anken i «konvolutt–saken»

Byggingen av E6 Helgeland sør kommer nå i gang så raskt som mulig etter at Hæhre Entreprenør har trukket anken i den såkalte konvolutt-saken. Vegvesenet skal nå inngå kontrakt med Skanska, som hadde det laveste godkjente tilbudet. Dette skjer i løpet av de nærmeste dagene.

Mer konkurransedyktig leverandørindustri

Olje- og energiminister Terje Søviknes (FrP) roser innsatsen fra leverandørindustrien og oljeselskapene for å redusere kostnadsnivået. Det at mange av kontraktene i nye prosjekt har gått til norsk leverandørindustri, bl.a. i den store Johan Sverdrup-utbyggingen, viser tydelig at industrien er blitt mer konkurransedyktig, ifølge statsråden.

Døråpner for forsvarsindustrien

Regjeringen har valgt Tyskland som strategisk samarbeidspartner for Norge innenfor ubåtområdet. Norske bedrifter er verdensledende på noe av den teknologien som brukes i ubåter, og regjeringen vil bruke anskaffelsen som en døråpner for å sikre norsk forsvarsindustri internasjonal markedsadgang.

Kofa på stand under Arbeidslivsdagen 2017

Kofa sto på stand på Arbeidslivsdagen som Juristforeningen ved Universitetet i Bergen nylig arrangerte. Det var stor pågang på Kofas stand av studenter som lurte på hva de jobbet med til daglig og om det var ledige stillinger. I år skal Kofa igjen ha en trainee og både denne og skriveplass med masterstipend har det vært stor interesse for.

Sparte 12 mrd på bedre anskaffelsesprosess

Godt og vel 12 milliarder kroner er spart ved å forbedre den britiske anskaffelsesprosessen i statlige virksomheter. Det gjelder bl.a. økt bruk av spesialister i komplekse anskaffelser, forhandlinger og drøftelser, og en alminnelig forbedring i måten den britiske staten handler på.

Suksess med kriteriepakke

Den svenske Upphandlingsmyndighetens «kravpakke for en giftfri førskole» har fått betydelig gjennomslag. Pakken består av bærekraftskriterier og kompetanseheving som skal hjelpe kommunene til å stille krav til reduserte forekomster av miljø- og helsefarlige stoffer i førskolen. 100 konkurranser er undersøkt, og i 72% ble «pakken» benyttet.

Hjelp til kjøp av grønne treprodukter

Der er behov for mer råd og veiledning når det handler om å dokumentere grønne innkjøp av tre- og papirprodukter. Det er konklusjonen FSC Danmark (Forest Stewardship Council) trekker etter år med arbeid med rådgivning av landets innkjøpere og offentlige organisasjoner. Men nå er det hjelp på vei.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 10. februar"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.