Offentlige anskaffelser: Stort og smått 17.mars

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 17.marsDe regionale helseforetakene må styrke sin bestillerkompetanse, bla. ved å ha inngående kjennskap til de ideelle sykehusene og andre mindre ideelle aktørenes egenart, spesialisering og kvaliteter, mener Virke, her ved Inger Helene Venås, direktør Virke Ideell.

Skriv ut artikkelen

De regionale helseforetakene må styrke sin bestillerkompetanse, mener Virke. Arkitektene raser over en anbudskonkurranse i Tromsø. Apotekene fulgte ikke kravet om hemmelige legemiddelpriser, og nytt, nordisk nettverk for grønne kjøp i helsesektoren. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Kofa klar for konsesjonskontrakter

1.januar 2017 trådte også en helt ny forskrift om konsesjonskontrakter i kraft. Kofa, som tidligere har hatt begrenset myndighet til å behandle klager om inngåelse av konsesjonskontrakter, kan ta imot alle saker med påstand om brudd på den nye forskriften.

Må styrke bestillerkompetansen

De regionale helseforetakene må styrke sin bestillerkompetanse, bla. ved å ha inngående kjennskap til de ideelle sykehusene og andre mindre ideelle aktørenes egenart, spesialisering og kvaliteter. Virke peker bl.a. på dette i sitt høringssvar til NOU 2016: 25 Organisering og styring av spesialisthelsetjenesten.

Operaen dømt etter anbudskonkurranse

– Uforsvarlig og i strid med anskaffelsesloven. Oslo tingrett slår fast at Den Norske Opera & Ballett har brutt reglene for offentlige anskaffelser. Nå er de dømt til å betale S.O.S Event Security en erstatning på en million kroner, skriver aktuellsikkerhet.no.

Vellykket om balanserte anskaffelser

Difi og Medtek Norge har etablert en nasjonal læringsarena for innkjøpere i helseforetak og kommuner. – Dette har vært en vellykket satsning med stor læringseffekt, sier seniorrådgiver Tanja Huse-Fagerlie fra Difi.

Arkitekter raser mot anbudskonkurranse

Tromsø kommune – utbyggingstjenesten har utlyst en anbudskonkurranse om arkitektprosjektering om forenklet forprosjekt og detaljprosjektering av en normalhall. Dette er en type “anbudskonkurranse med løsningsforslag” som Norske arkitekters landsforbund (NAL) sterk fraråder å bli med på.

Offentlige innkjøp og bioøkonomi

Myndighetene må gjennom sin posisjon som offentlig innkjøper legge til rette for grønne markeder. Dette er blant de 10 satsingsområdene Akademikerne lanserer for bioøkonomi.

Fulgte ikke krav om hemmelige priser

Hittil har ikke apotekene gjort noe for å hemmeligholde legemiddelpriser, slik den statlige innkjøperen har krevd. Nå vurderer apotekene nye rutiner, skriver Dagens Medisin. Legemiddelpriser inngitt i offentlige anbud er forretningshemmeligheter som må holdes unna offentligheten, har Sykehuskjøp HF vedtatt.

Samordner tre anskaffelsesområder

Anskaffelsesområdene vaskeritjenester, sikkerhetstjenester, og transporttjenester samordnes i nasjonale anskaffelsesprosesser for første gang, melder Sykehusinnkjøp HF. Totalt er samlet verdi på de tre områdene omtrent 300 millioner kroner, der vaskeritjenester er den helt klart største.

Fire kjemper om ny E6–kontrakt

Ni entreprenører søkte om prekvalifisering til konkurransen om totalentreprisen for E6 Arnkvern – Moelv, skriver Nye Veier AS. Av disse er fire prekvalifisert til å gi tilbud; Hæhre Entreprenør AS, Veidekke Entreprenør AS, NCC Norge AS og AF Gruppen Norge AS. De fire får konkurransegrunnlaget 17. mars og skal levere sitt tilbud 9. juni.

Analyse av kategori legemidler

– Vi begynner også å forme en gruppe som skal etablere en analyse av vår kategori for legemidler. Allerede i juni skal vi legge denne analysen frem for vårt styre. Analysen forventes fulgt opp med en strategi for å utvikle kategorien videre, opplyser adm. dir i Sykehusinnkjøp, Kjetil M. Istad, på sin blogg.

Smarte og trygge innkjøp i Sarpsborg

Ny anskaffelsesstrategi og nytt reglement vil gjøre innkjøp i Sarpsborg kommune enklere, tryggere og bedre, heter det på kommunens nettside. Innovasjon er for første gang kommet inn som et viktig punkt. Det er for å utfordre og stimulere til nytenkning og for å finne fremtidsrettede løsninger som dekker kommunens behov.

Nytt nettverk for grønne helseinnkjøp

Et nyt innkjøpernettverk har nettopp sett dagens lys. Innkjøpere og konsulenter i helsesektoren har nå mulighet til å dele kunnskap og erfaringer om miljøkrav med sine nordiske kollegaer i regi av Nordic Healthcare Procurement Network. Fagfolk fra hele Norden, inkl. Norge, deltok på stiftelsesmøtet for nettverket.

Vil ikke ha ulike vilkår for private

Den danske regjeringen har hatt møter med en rekke næringslivsorganisasjoner, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner for at drøfte spillereglene for konkurransen mellom det offentlige og private virksomheter. Målet er å sikre at private ikke konkurrerer på ulike vilkår med det offentlige om oppgaver.

Skotsk krav om BIM i byggekontrakter

Skotske myndigheter må kreve BIM ved offentlige kontrakter innenfor bygg og anlegg fra og med 6. april i år. Det gjelder for kontrakter over ca, 21 mill (norske kroner). Ved kontrakter under dette beløpet anmodes kjøpende myndighet om å vurdere slik bruk i tilsvarende kontrakter, melder den skotske regjeringen.

Søkelys på anskaffelser og arbeidsrett

Trafikverket i Sverige har fått i oppdrag å gjennomlyse sin anskaffelsesvirksomhet. Regjeringen vil bl.a. vite hvorledes det arbeidsrettslige regelverket tilpasses. Trafikverket skal også rapportere om hvorledes man på innkjøpsfaglige arbeider med tilpasning og oppfølging av dette regelverket på det svenske arbeidsmarkedet, skriver inkopsradet.se.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 17.mars"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.