Offentlige anskaffelser: Stort og smått 16. september

Anbud365: Offentlige anskaffelser: Stort og smått 16. septemberAdm. dir i Helse Sør–Øst, Cathrine M. Lofthus og adm. dir i Medtek Norge, Trond Dahl Hansen.

Skriv ut artikkelen

Innovative anskaffelser viktige for fornyelse av helsetjenesten. Helse Sør–Øst har valgt IT–partner. I Sverige raser leverandørmiljøet mot forslag om å bruke tariffliknende krav ved offentlige anskaffelser. Og: Kanskje din virksomhet kan få en anskaffelsespris i år? Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Kandidater til Anskaffelsesprisen 2016?

Har din virksomhet gjort noe på anskaffelsesområdet som andre kan lære av? Er dere gode på å skape resultater gjennom anskaffelser? Da oppfordrer Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT) deg til å nominere din virksomhet til Anskaffelsesprisen. Den deles ut på Anskaffelseskonferansens middag 3. november. Nominasjonsfristen er satt til 07.10.

Innovative anskaffelser fornyer helsetjenestene

Benyttes anskaffelser som strategisk verktøy for å håndtere økte forventninger til kapasitet, behandlingstilbud og resultater, er ikke rådende innkjøpspraksis egnet. Derfor er innovative offentlige anskaffelser en viktig tilnærming til fornyelse av helsetjenesten, skriver adm. dir i Medtek Norge, Trond Dahl Hansen, i et blogginnlegg i Dagens Medisin.

Klimastatistikk om statlige anskaffelser

Difi (Direktoratet for forvaltning og IKT) har nå kunngjort en anbudskonkurranse om utvikling av beregningsnøkkel for klimafotavtrykk ved statlige anskaffelser. – Statistikk er et viktig kunnskapsgrunnlag for å få til flere grønne offentlige anskaffelser, sier Marit Holter-Sørensen i Difi.

IT–partner for Helse Sør–Øst

Helse Sør-Øst har valgt å inngå avtale med Hewlett Packard Enterprise som ekstern partner for å modernisere regionens IKT-infrastruktur. Avtalen gir sykehusene og Sykehuspartner tilgang til erfaring og kompetanse fra gjennomføring av tilsvarende og vellykkede moderniseringsprosjekter, heter det i en melding på Sykehuspartners nettside.

Møte med regjeringen om ideell sektor

Det var et godt og konstruktiv møte med regjeringen nylig om samarbeidsavtalen for ideell sektor, melder Hovedorganisasjonen Virke. Hovedtemaene var oppfølging av den offentlige utredningen (NOU) om de historiske pensjonskostnadene og de nye reglene for offentlige anskaffelser. Det kom veldig positive signaler på utredningen av handlingsrommet i de nye forskriftene for offentlige anskaffelser, ifølge Virke.

Praksis for miljøkrav i transport

Difi har hentet ut rådata fra Doffin.no hvor det er gjennomgått 100 transport anskaffelser i 2015. Basert på dette skal praksis for miljøkrav ved offentlige anskaffelser av transport kartlegges. Rapport skal foreligge innen 1. november 2016.

Oljekompetanse ut på anbud

Oljedirektoratet utlyser en anbudskonkurranse for å supplere sin teknologikompetanse og -kapasitet. Hensikten er å utøve enda bedre pådriv innen utbygging av funn og tiltak for økt utvinning fra felt i drift. Tilbudsfristen er satt til 30. september.

Stort problem med tariffliknende krav (I)

At regjeringen overveier å stille tariffavtaleliknende krav ved offentlige anskaffelser er et stort problem, sier Nils Karlson, adm. dir for forskningsinstituttet Ratio. Det er et inngrep i den svenske modellen og stenger ute nye, innovative foretak. Det er et bestillingsverk fra fagbevegelsen, som er dypt problematisk, sier han til Svenskt Näringsliv.

Stort problem med tariffliknende krav (II)

Skjerpede lovbestemmelser med høye sosiale krav risikerer å stenge ute bedrifter fra å delta i anbudskonkurranser, sier Birgitta Laurent, som er anskaffelsesekspert i Svenskt Näringsliv. Hun advarer mot dyrere og dårlige anskaffelser fra det offentliges side.

Guidet rundtur i anskaffelsesprosessen

Dansk Byggeri og organisasjonen for kommunaltekniske sjefer i Danmark har sammen utarbeidet en ny veiledning. Siktemålet er å skissere hvorledes anskaffelsesprosessene kan bli bedre og mer effektive. Femten enkle anbefalinger er blitt til en guidet rundtur fra start til slutt i anskaffelsesprosessen, heter det.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 16. september"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.