Offentlige anskaffelser: Stort og smått 5. oktober

Anbud365: Offentlige anskaffelser Stort og smått 5. oktoberNHO, KS, Difi, Innovasjon Norge og Forskningsrådet - her ved adm. dir. John Arne Røttingen, har sammen levert to innspill til Nærings- og fiskeridepartementet i forbindelse med arbeidet med ny St. melding om offentlige anskaffelser. Innspillene i seg selv representerer et aldri så lite gjennombrudd, heter det på innovativeanskaffelser.no (foto: Norges forskningsråd).

Skriv ut artikkelen

Fortsatt noen plasser igjen på Kofa-konferansen i Bergen 8. november, en avtale om Storbritannia om offentlige anskaffelser etter Brexit krever ingen regelendring, og seks av ti i befolkningen synes det er ok at private får konkurrere om offentlige velferdsoppgaver. En av de først høringsuttalelsene avviser at 100 000 kroner skal være en «terskelverdi» for bruk av e-faktura, og i København er det funnet dårlige lønns- og arbeidsforhold hos deres leverandører i 82 av 300 kontrollerte tilfeller. Dette og mye mer kan du lese om nedenfor.

Fortsatt plass på Kofa-konferansen

Det er fortsatt noen ledige plasser på årets konferanse som arrangeres for 12. gang den 8. november 2018. KOFA fyller 15 år i år, og det feires med en konferanse som er full av relevante og viktige tema for deg som jobber med regelverket for offentlige anskaffelser, heter det i Kofas nylig publiserte nyhetsbrev.

Anskaffelsesreglene og Brexit

Det er ikke nødvendig med endringer i lov om offentlige anskaffelser med tilhørende forskrifter for å kunne gjennomføre en avtale med Storbritannia, som inneholder tilsvarende utfasingsbestemmelser som utmeldingsavtalen i norsk rett. Det fremgår av et høringsnotat fra Justisdepartementet i forbindelse med Storbritannias uttreden av EU.

E-faktura: Ingen beløps-begrensning

Etter DSS’ vurdering bør kravet om elektronisk faktura ikke begrenses av beløpsgrenser. I den grad dette vil skape utfordringer for små og mellomstore bedrifter, bør det åpnes for en overgangsperiode for disse. Det skriver Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) i en høringsuttalelse.

Bærekraftig mat i offentlig sektor

Onsdag 10. og torsdag 11. oktober arrangerer Difi workshopen «Bærekraftig mat i offentlig sektor» på fagmessen Foodscape, som finner sted på Norges varemesse på Lillestrøm.

Forslag om nullutslippskrav i anbud

I et representantforslag fra Ap og SV i Stortinget bes regjeringen ta grep når det gjelder krav til offentlige anskaffelser om å fremme nullutslippskjøretøy og -maskiner i byggeprosjekter, nullutslippsløsninger i kollektivtransporten og at alle nye ferger og rutebåter benytter lav- eller nullutslippsteknologi når situasjonen tilsier at det er mulig.

Seks av ti med ja til private

En befolkningsundersøkelse gjennomført av Kantar TNS på vegne av NHO Service og Handel i februar i år viser at seks av ti mener det er riktig at private får konkurrere om å levere tjenester det offentlige har ansvar for, skriver fungerende adm. dir i NHO, Ole Erik Almlid i Dagbladet.

Profesjonelt IT-rådgivningstilbud

Oslo kommune har inngått samkjøpsavtale for IT-konsulenter. – Sammen med tjenesteutviklingsavtalen og systemdriftsavtalen har virksomhetene dermed et profesjonelt tilbud innen alle IT-rådgivningstjenester.

Innkjøpsindeks ned i september

DNB PMI for september ble 55,7, ned 4,8 poeng fra august. Det har vært store svingninger i PMI de siste månedene, men indeksen for september er på nivå med en beregnet trend det siste halve året og indikerer solid aktivitet i industrien. DNB PMI er en norsk innkjøpssjefsindeks og utarbeides i samarbeid med NIMA.

Inngår samhandlingskontrakt verd 4 mrd

Nye Veier har signert en samhandlingskontrakt verd rundt fire milliarder kroner med spanske Acciona Infrastructura for strekningen E6 Ranheim-Værnes. Hele prosjektet har en kostnad på 5,6 mrd. Acciona Infrastructura har med seg norske underleverandører: Multiconsult og Leonhard Nilsen & Sønner.

Innovasjons-innspill og gjennombrudd

NHO, KS, Difi, Innovasjon Norge og Forskningsrådet har sammen levert et innspill om innovasjon. I seg selv er det et aldri så lite gjennombrudd. Aktørene er svært forskjellige, med ulike utgangspunkt. Likevel, de mener de kommer lenger på området innovative anskaffelser i samarbeid enn hver for seg, kan vi lese på innovativeanskaffelser.no.

Slåss om svensk, offentlig telekom-milliard

De tre operatørkjempene Telia, Tele2 og Telenor er med på alle områder i den svenske statens nye telekomavtale. Også mindre selskap er med i kampen om å få oppdrag. I alt sju selskaper er valgt ut til å kjempe om de kommende statlige oppdragene.

Historisk erstatning etter sosial dumping

19 medarbeidere får etterbetalt ca. 1,2 mill etter at Københavns Kommunes innsatsteam har avslørt sosial dumping hos en underleverandør. Teamet har siden det ble etablert ved sist årsskifte gjort knapt 300 kontroller hos kommunens leverandører. De har funnet dårlige lønn- og arbeidsforhold i 82 tilfelle, skriver kommunen på sin nettside.

Utslipp fra kommunale anskaffelser

Utslipp av veksthusgasser fra svenske kommuners offentlige anskaffelser tilsvarer klimapåvirkningen fra 5,4 millioner personbiler. Det viser Upphandlingsmyndighetens såkalte miljøspendanalyse.

Veiledning for sosiale hensyn

De skotske anskaffelsesmyndighetene har publisert en praktisk «beste praksis»-veiledning sammen med en verktøykasse til hjelp for offentlige virksomheter og leverandører som skal møte kravene til Fair Work i offentlige kontrakter. Fair Work omfatter jobbmuligheter, lønn til å leve av osv.

Bli den første til å kommentere på "Offentlige anskaffelser: Stort og smått 5. oktober"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.