Kofa-konferanse i Bergen – høstens anskaffelsesrettslige høydepunkt

Anbud365: Kofa-konferanse i Bergen - høstens anskaffelsesrettslige høydepunktPartner Marie Braadland, Grette (t.v.) og partner Wenche Sædal, Thommessen, er sentrale foredragsholdere på Kofa-konferansen i Bergen 26.oktober.

Skriv ut artikkelen

Høstens anskaffelsesrettslige høydepunkt. Det er slik Kofa (Klagenemnda for offentlige anskaffelser) presenterer årets utgave av sin tradisjonsrike Kofa-konferanse i Bergen. Det er Vestlandets største anskaffelsesfaglige konferanse, og i år innleder konferansen seks intense dager for alle som er interessert i det offentliges anskaffelser: Kofa-konferansen 26. oktober, Anskaffelsesakademiets F&U-dag 30. oktober og Anskaffelseskonferansen 31.oktober- begge de to sistnevnte i Oslo.

En Kofa-konferanse er stedet der mange av landets fremste anskaffelsesadvokater gjerne bidrar, så også i år. Med andre ord er det mye å hente for den som ønsker mer kunnskap om regelverket, enten man er jurist eller ei. Et foreløpig program som foreligger i skrivende stund, borger for et kompetanseløft av høy klasse.

I år skal også forsamlingen få hilse på nyoppnevnt leder av nemnda i Kofa, Elisabeth Wiik. Sorenskriveren fra Møre og Romsdal trådte inn i den rollen 1. juli i år og skal lede nemnda frem til utgangen av juni 2027. Hun overtar etter Sverre Nyhus.

Marie Braadland og Wenche Sædal

For Anbud365 er det en glede å kunne melde at på den kommende Kofa-konferansen etter som to representanter for våre langsiktige samarbeidspartnere, Thommessen og Grette, er på plass på konferansen. Partner i Grette, Marie Braadland, tar for seg hvilke regler som gjelder bruk av underleverandører for å oppfylle kvalifikasjonskrav blant annet ved oppfyllelse av krav til kvalitetssikrings- og miljøledelsessystem. Bakgrunnen er at Kofa i den senere tid har behandlet flere slike saker. Partner Wenche Sædal i Thommessen skal på sin side holde foredrag om bruk av egenregi og tildeling av enerett – og om vilkårene for å benytte unntakene.

Braadland og Sædal var begge blant attraksjonene på årets Anbud365-dag, og vi kan love engasjerende og kunnskapsrike bidrag på Kofa-konferansen. Også Kristian Jåtog Trygstad, advokat i Mageli, som tidvis er å se i Anbud365s spalter skal bidra på Kofa-konferansen. Han gjennomgår Kofa-praksis.

Oppdragsgivers skjønn og rammeavtaler

Et annet ferskt oppnevnt Kofa-medlem, Hallgrim Fagervold, leverer i år sin doktoravhandling om prøving av oppdragsgivers skjønn. Fagervold vil gi en praktisk innføring i hvilke vurderinger Kofa kan prøve, og hvilke som er opp til oppdragsgiver.

Internasjonalt blir det også. Fra Universitetet i København kommer anskaffelses-eksperten, professor Marta Andhov og skal bidra med synspunkter på rammeavtaler og minikonkurranser.

Skytjenester

Personvern og anskaffelse av skytjenester står på det foreløpige programmet for Kofa-konferansen. PwC-partner Christine Ask Ottesen skal fortelle hvordan man kan utforme konkurransegrunnlaget for best å ivareta personvernreglene samtidig som man overholder reglene i anskaffelsesregelverket. Samtidig er det slik at Klagenemdsekretariatet selv har gjort en anskaffelse av skytjenester, noe Johan Aasheim Hjartnes – juridisk seniorrådgiver for Kofa – skal gå nærmere inn på.

Og apropos Klagenemndsekretariatet egne: Juridisk seniorrådgiver Tora Holm skal gi en kort innledning til saker Kofa har behandlet, og seksjonssjef Line Rakner i Kofa sammen med direktør Anneline Vingsgård skal hilse velkommen til konferansen. Det gjør de sammen med Elisabeth Wiik, den nye nemndslederen i Kofa.

Bli den første til å kommentere på "Kofa-konferanse i Bergen – høstens anskaffelsesrettslige høydepunkt"

Legg inn kommentar

Epostadressen din vil ikke vises.


*


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.